En Sıcak Konular

Sadullah Ergin'i şok eden dinleme olayı

23 Kasım 2009 10:45 tsi
Sadullah Ergin'i şok eden dinleme olayı Adalet Bakanı Sadulah Ergin, Ak Parti Hatay İl Başkanıyken ABD’nin Adana Başkonsolosluğu’ndan bir yetkiliyi misafir eder. Misafir gidince telefonu çalan Ergin, ahizeyi kulağına götürür duydukları karşısında şok olur.

Adalet Bakanı Sadulah Ergin, Ak Parti Hatay İl Başkanıyken nasıl dinlendiğini anlattı. Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü yazısında aktardığı ilginç olay... Aydıntaşbaş'ın yazısının o bölümü:

 

"AKP’nin kuruluşundan kısa bir zaman sonra ABD’nin Adana Başkonsolosluğu’ndan bir yetkili Hatay il başkanı olan Ergin’i ziyaret etmiş. Buraya kadar normal çünkü yabancı diplomatlar zaman zaman siyasi partilerle görüşür, o dönem de AKP konusunda özel bir merak vardı. Ergin görüşmeyi partideki makamında yapmış. Amerikalı kapıdan çıkar çıkmaz, masasındaki telefon çalmış. Ahizeyi kaldırınca, bir anda donmuş. Telefonda birileri ona son bir saattir Amerikalıyla yaptığı görüşmenin bandını dinletiyormuş. Adalet Bakanı, kendi sesini ve diyalogları olduğu gibi duymuş. Tüyler ürperten bir hikâye.

İsteksizdi

Birkaç gün önce Adalet Bakanı’nı aradım ve bu olayı yazmak istediğimi söyledim. İsteksizdi. Bu zamana kadar dinleme mağduru olduğunu kamuoyuna anlatmamıştı; olayın başka yerlere çekilmesinden korkuyordu. Ama beni kırmadı. “Ortam dinlemesi olabilir. Şimdi anlıyorum ki vasat bir teknolojiyle olacak bir şey değil. Telefonda 3-5 dakika kendi konuşmalarımı dinledim.” Bakana dinlemeyi kimin yapmış olabileceğini soruyorum. Cevabı ilginç. “Dost bir kuvvet bizi uyardı diye düşünüyorum. Dinleniyorsun diye. Başka türlü nasıl olur”

Sadullah Ergin, bugün her şeye rağmen dinlemelerin geçmişe kıyasla daha az ve yasal bir noktaya geldiğini, medyadaki son tartışmalara rağmen Türkiye’de keyfi dinlemelere bir denetim geldiğini söylüyor. “Yeterli mi? Değil. İstismar ya da hatalar tabii var” diyor, eski bir dinleme mağduru olarak..."



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,783 µs