En Sıcak Konular

Gençler, seyahat edebilmek için kitap okuyor!

23 Kasım 2009 10:31 tsi
Buket Uzuner'in desteklediği 'Yaşam boyu seyahat etmek için okuma' eğitim projesi start aldı.

Kitap okumanın gittikçe azaldığı günümüzde, gençler arasında okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefleyen yepyeni bir proje yürütülüyor. Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Lisesi’nin, Avrupa Birliği Comenius Prgramı kapsamında yürüttüğü “Reading for travelling through the paths of life” adını taşıyan proje, gençleri yaşam boyu seyahat edebilmek için kitap okumaya teşvik ediyor.

Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Lisesi’nin İspanya, İtalya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’daki proje ortağı liselerle işbirliği içinde yürüttüğü projenin ana hedefi; gençlerin hem ana dillerinde yazılmış kitapları, hem de İngilizce yayınları okumasını sağlayarak kültürler arası işbirliğine zemin hazırlamak.

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde gerçekleşen ilk toplantıda, gençlerin okuması için öykü ve romanlarıyla yakından tanıdığımız Buket Uzuner’in “Gelibolu” romanını seçen Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Lisesi, adı geçen ülkelerde yer alan liselerde kitabın ve yazarın tanıtımı için çalışmalar yürütüyor.

Buket Uzuner’in prensip olarak liselere gitmediği halde, tekliflerini kırmayarak bu projede yer aldığını belirten okul yetkilileri, 28 Ekim’de 16. Murcia Kitap Farı’na katılan Uzuner’in, İspanyol öğrencilerle buluştuğunu kaydetti.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri başarıyla tamamlayan Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Lisesi, şimdi de 15 Ocak 2009 tarihinde “Reading for travelling through the paths of life” projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bakırköy Gürlek Nakipolu Lisesi’nin yürüttüğü ve iki yıl sürecek uluslararası eğitim projesi kapsamında ayrıca; Bakırköy Rıfat Ilgaz Kütüphanesi’nde görme özürlüler için sesli kitap okuma çalışmalarının başlatılması ve “Kitap Kurdu Yarışması”nın düzenlenmesine yönelik yeni projeler de yer alıyor.

haberturk



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs