'Kafes Eylem Planı'na milletle yanıt | " /> 'Kafes Eylem Planı'na milletle yanıt | "/>

En Sıcak Konular

'Kafes Eylem Planı'na milletle yanıt

23 Kasım 2009 08:47 tsi
'Kafes Eylem Planı'na milletle yanıt 

Bir grup subayın hazırladığı ileri sürülen 'Kafes Eylem Planı' tartışılırken Başbakan imalı konuştu:

Bu millet kendini kafeslere sokmaya çalışanlara yanıtını verecek

Deniz Kuvvetleri’nde bir grup askerin azınlıklar üzerinden AKP’ye karşı yıpratma harekâtı başlatmak için hazarladığı iddia edilen ‘Kafes Eylem Planı’yla ilgili tartışmalar sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imalı konuştu. Erdoğan, “Hiçbir tehdit kirli senaryo hukuk dışı örgütlenme bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramayacaktır. Bu millet kendisini dar kalıplara sokmaya çalışanlara kendisini kafeslere hapsetmek isteyenlere her zaman yanıtını vermiştir, bundan sonra hiç şüpheniz olmasın yine verecektir” dedi. AKP’nin Kızılcahamam’daki istişare kampının kapaşında konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

AMELİYATA İZİN VERMEYİZ: Ülkemizin üzerinde operasyona, ameliyata, bu coğrafya üzerinde asla müsaade etmeyiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Her rengin her nefesin aynı sınırlar içinde aynı bayrak aynı devlet altında toplandığı bir tek milletiz. Ben Türk kardeşimi de Kürt kardeşimi de Lazı da ne bileyim Romanını da kim varsa ayrım yok hepsini seviyorum; hepsine eşit mesafedeyim. Kimsenin korkusu kalmayacak. Demokratik açılımın yedi yıl önce başladığını gelişerek bugünlere ulaştığını vatandaşımıza anlatacağız. Muhalif partilerin yönetici kadrolarında da aslında içi bizimle birlikte olup, bunu dışarı vuramayanları olduğunu da biliyorum. Gelin taşın altına elinizi sokun. Birleştirici bir üslup yerine, ayrıştırıcı, tahrik edici üslup kullananlara, ‘yol yakınken n’olur dönün’ diyorum.

KAFESE GİRMEYİZ: Hiçbir tehdit kirli senaryo hukuk dışı örgütlenme bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramaz durduramayacaktır. Bu millet ilerleme azmini kırmak isteyenlere büyüme heyecanını kırmak isteyenleri kendisini dar kalıplara sokmaya çalışanlara kendisini kafeslere hapsetmek isteyenlere her zaman yanıtını vermiştir, bundan sonra hiç şüpheniz olmasın yine verecektir.

‘GERİ DÖNENLERE EV’ YALAN: Geri dönen teröristlere ev, maaş para verilecekmiş. ‘Al parayı git ev yap’ denilecekmiş. İftiraya dayanan haberleri tamamen yayıyorlar. Başbakan mı bakan mı söylemiş. Bu yolla vatandaşımızın hissiyatını galeyana getirmek isteyenlere kimse pirim vermesin. İnternette, sınırlarımızı tartışma konusu yapanların ortaya attıkları açık bir tahrikten başka bir şey değildir. Bu ülkede bayrak kavramı deyince kimse AK Parti’yle tartışmasına giremez.

MESUT YILMAZA ELEŞTİRİ: Geçmişte başbakanlar, ‘AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer’ dedi. Niye arkadaş öyle diyorsun. ‘Türkiye’den geçer’ de. Sen öyle deyince Hans, George gelince doğruca Diyarbakır’a gidiyor. Niye Konya’ya, başka şehre gitmesin. Şimdi diğer şehirlere de gidiyor Hans, ‘Buralar da varmış’ diyor. Biz kendimize engelleri içerde çıkartıyoruz.

Açılımı iyi anlatamadık’

AKP’nin 14. İstişare ve Değerlendirme toplantısının basına kapalı bölümüne açılım tartışmaları damgasını vurdu. İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, “Açılımın nereye gideceği netleştirilmeli. Ayrıca ‘Kürtler’ değil, ‘Kürt kökenli Türk vatandaşları’ demeliyiz. Açılım konusunda söylem birliği de yok. Açılımı destekliyorum ama Kürtçe eğitim olmaz” dedi.

Aksaray Milletvekili Alaboyun da “Bölgelerin hassasiyetlerini dikkate alarak söylem geliştirilmeli. Hakkâri ile Aksaray’da aynı söylemi kullanamayız” ifadesini kullandı.

Toplantıda, 34 PKK’lının teslim anı ve sonrasında yaşanan görüntülerden rahatsız olan bazı milletvekilleri, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı eleştirdi.

Bazı milletvekilleri açılımın topluma yeterince anlatılmadığı eleştirisini tekrar edince; Başbakan da, ‘İyi anlatın o zaman’ diye karşılık verdi.

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, belediyeler için ödenek çıkarmayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirdi.

Şimşek’i ziyaret ettiklerinde, “Bu ülkenin parası şimdiye kadar bu tip taleplerle çarçur edildi” dediğini savunan Bilgiç, Şimşek’i “teknokrat gibi davranmakla” eleştirdi. Bilgiç’in sözleri üzerine Bakan Şimşek, kendisine yanıt hakkı doğduğunu savunarak konuşmak istedi. Erdoğan, tartışma çıkmaması için Şimşek’e söz vermedi ancak, “Bütçe disiplinine uymalıyız” diyerek Bakanı’nı savundu.

Erdoğan, ayrıca milletvekillerine “Genel Kurul çalışmalarına hiç özen göstermiyorsunuz. Katılım çok az. Muhalefet sıraları daha dolu oluyor bazen” diye uyarıda bulundu.

radikal



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs