En Sıcak Konular

Patronlar kurtuldu, suç işçilerin

22 Kasım 2009 14:54 tsi
REİNA'daki güçlendirme çalışmaları sırasında tuğla duvarın, bitişiğindeki ahşap kulübeye doğru yıkılarak biri çocuk, üç kişilik Arvasi ailesinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle, aralarında Reina’nın ortakları Mehmet Koçarslan ile Binali Ünal&#

Mehmet Koçarslan, Binali Ünal ile çalışmayı yapan şirketin sahibi Coşkun Akpınar’ın olayda kusurlu olmadıkları gerekçesiyle beraatlerine karar verildi. Kalıp ustası Ali Akşirin 3 yıl 4 ay, işçi Ömer Ban ile güvenlikten sorumlu Sebahattin Temel ise 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklar Mehmet Koçarslan, Coşkun Akpınar, Ali Akşirin, Ömer Ban, Binali Ünal ve Sebahattin Temel katılmadılar. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, hakimin son iddialarını sorması üzerine şikayetçi avukatı Nalan Tuğral, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Sanık Coşkun Akpınar’ın avukatı Refika Korkmaz, müvekkilinin olayla ilgisinin bulunmadığını söyleyerek beraatini talep etti.

Sanıklar Ömer Ban ile Ali Akşirin’in avukatı Gönenç Laçin ise "Müvekkilim Ömer Ban hakkında herhangi bir kusur izafe edilmemektedir. Diğer sanık Ali Akşirin hakkında ise taşeron sıfatlaması yapılmaktadır. Ancak dosyada taşeron olduğuna dair delil de bulunmamaktadır. Sadece kalıp ustasıdır. Beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanıklar Binali Ünal, Mehmet Koçarslan ve Sebahattin Temel’in avukatları Deniz Ketenci ile Selamettin Tunç da taksirli suçlarda salt şirket yetkilisi olmaları nedeniyle müvekkillerinin sorumlu tutulmalarının mümkün olmadığını dile getirerek beraat talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Koçarslan, Binali Ünal ve Coşkun Akpınar’ın olayda kusurları olmadığı anlaşıldığından beraatlerine karar verdi.

Heyet, sanık Ali Akşirin hakkında birden fazla kişinin ölümüne taksirle sebebiyet verdiği sabit görüldüğünden TCK’nin 85/2. maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi ve sosyal durumuyla sonucun ağırlığını gözönünde bulundurarak önce 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan heyet Akşirin’in cezasını 3 yıl 4 ay hapse indirdi. Heyet sanıklar Ömer Ban ile Sebahattin Temel’e de birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten önce 3’er yıl hapis, ardından duruşmalardaki iyi hallerini dikkate alarak 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

DUVAR AHŞAP KULÜBEDEKİ ARVASİ AİLESİNİ YOK ETMİŞTİ

İddianamede Mehmet Koçarslan ile Binali Ünal’ın işletttikleri Reina’daki, çelik konstrüksüyon ve güçlendirme çalışmalarının Coşkun Akpınar’ın sahibi olduğu Çağla İnşaat Şirketi’ne verildiği anlatılıyordu. Bunun dışında kalan taş duvar üstündeki güçlendirme çalışmalarının da kalıp ustaları Ali Akşirin ile Ömer Ban’a yaptırıldığı ifade ediliyordu. Kalıp ustalarının taş duvar üstüne kalıp yaparak hazır beton döküldüğü sırada, tuğla duvarın dökülen hazır betonun basıncına dayanamayarak yıkıldığı belirtiliyordu. Tuğla duvarın bitişiğindeki Faruk Erengül’ün yalısının bahçesi içinde ahşap bir kulübede yaşayan kapıcı İrfan, eşi Aslıhan ile çocukları İbrahim Arvasi’nin ölümüne neden olduğu anlatılıyordu.

"YIKILDIM" DEMİŞTİ

Sanık Mehmet Koçarslan daha önce verdiği ifadesinde, olay tarihinde yurtdışında bulunduğunu söyleyerek "Olay nedeniyle çok üzüldüm. Hatta yıkıldım" demişti. Duvar güçlendirme çalışması için sanık Sebahattin Temel’e yetki verildiğini ifade eden Koçarslan, kendisinin çalışmalarla ilgili olarak sadece çelik kontrüksiyon konusunda bilgi sahibi olduğunu belirterek çöken duvarın 1943 yılında horasan harcı ile yapıldığını bilirkişi tarafından belirlendiğini ileri sürmüştü. Sanık Ali Akşirin, kendisinin çöken duvarın bitişiğindeki duvara kalıp attığını, bu kalıpta bir çökme yaşanmadığını ifade etmişti. Sanık Ömer Ban da Ali Akşirin’e yardımcı olarak geldiğini, işçi olarak çalıştığını, attıkları kalıbın değil 10-12 santimetre uzaktaki duvarın çöktüğünü söylemişti. Sanık Binali Ünal ise kendisinin Reina’da küçük oranda bir ortaklığının olduğunu, şirketin imza yetkilisinin Mehmet Koçarslan olduğunu belirtmişti.



Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs