En Sıcak Konular

'Öymen, CHP'nin tam kendisidir'

22 Kasım 2009 13:59 tsi
SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Meclis'teki konuşmasına ilişkin, ''Öymen, CHP'nin tam kendisidir. İçlerinden böyle geliyor, Allah söyletiyor'' dedi.

Ergün, SHP Parti Meclisi ve İl Başkanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajını ve sadece TBMM'de temsil edilen partilere hazine yardımı yapılmasını eleştiren Ergün, bu partilerin seçim yarışına önemli bir avantajla başladığını savundu.

Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ''Demokratik açılım'' görüşmelerindeki Meclis konuşmasını hatırlatarak, ''Öymen, CHP'nin tam kendisidir. İçlerinden böyle geliyor, Allah söyletiyor'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Öymen'in konuşmasına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayı hatırlatması'' üzerine, şunları söyledi:

''Kılıçdaroğlu'nun tavrını anlamak için partilerin çalışma mekanizmasına bakmak lazım. Eğer genel başkan tarafından seçiliyorsanız, genel başkanın tutumuna aykırı bir beyanda bulunmanız yanlıştır. Bulunduysanız size düzelttirirler.

Kemal Bey, Çağdaş Solda Büyük Buluşma girişimimizin başarıya ulaştığını hissederse bize gelecek, diye düşünüyorum. Biz de demokratik bir şekilde ön seçimlere girerek aday olacak ve inşallah yeniden, böyle de seçilecek. O zaman da dilinin ucuna ne geliyorsa onu konuşacaktır.''

Ergün, ''Bunu bir çağrı olarak algılayabilir miyiz?'' sorusuna karşılık, ''Bütün demokratlara, solculara, sosyalistlere sağdan soldan çağrıda bulunuyoruz. Demokrat olmak şartıyla herkese Çağdaş Solda Büyük Buluşma'nın kapıları açık olacak. Renk olsun diye değil, hakikaten beraber çalışmak için birleşmeyi gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi.
 
aa



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,316 µs