En Sıcak Konular

Bir ilde daha okullar tatil edildi

22 Kasım 2009 13:16 tsi
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, ildeki ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershanelerde Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Kocatepe, Valilik'te düzenlenen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, il genelinde şu ana kadar 25'i öğrenci olmak üzere 37 kişide H1N1 virüsü görüldüğünü söyledi.

Diğer illere göre Kütahya'da domuz gribi teşhisi konulan hasta sayısı az olmasına karşı vatandaşların tedirginlik yaşadığını ifade eden Kocatepe, bunun hem iş gücü kaybına hem de öğrencilerin okul devamsızlıklarının artmasına neden olduğunu kaydetti.

Kocatepe, hava sıcaklıklarının iyice azalmasıyla iş gücü kaybı ve okul devamsızlıklarının artacağını düşündüklerini belirterek, ''Bu ihtimallere önlem amacıyla ilimizde ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershaneleri 23-26 Kasım tarihleri arasında tatil etme kararı aldık. Ağır tablolar ve ölümcül vakaların önlenmesi düşüncesi bu kararın alınmasında etken olmuştur'' dedi.

Hijyene önem vermeleri ve özellikle domuz gribine karşı aşı yaptırmaları yönünde vatandaşlara önerilerde bulunduklarını anlatan Kocatepe, aşının yan etkileri konusunda şimdiye kadar hiçbir hastalık veya benzeri duruma rastlanmadığını kaydetti.

Kocatepe, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu aşının yan etkileri konusunda endişe duyulacak bir durum olmadığını açıkladığını belirterek, ''Yaklaşan bayram dolayısıyla vatandaşlardan mümkün olduğunca tokalaşmamalarını, öpüşmemelerini istiyoruz. Bunun için İl Müftülüğüyle görüşüp camilerdeki vaazlarda bu konunun önemini cemaate anlatmalarını isteyeceğiz'' diye konuştu.
 
aa




Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs