En Sıcak Konular

Kardan değil çığdan mahsur kaldık

22 Kasım 2009 12:11 tsi
Rize-Erzurum Karayolu'nun Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde düşen çığ sonucu yaklaşık 40 saattir kurtarılmayı bekleyen midibüsteki 18 yolcu kurtarılmalarının ardından kendilerini bekleyen aileleri ile buluştu.

Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü'nden Mehmet Emin Ayhan, Asım Haberal, Sultan Beyaz ve Hasan Köse'nin ulaştığı 18 kişi, 40 saat sonra dağcıların refaketinde dün Gümüşhane'den Rize'ye getirtilen paletli kar aracına 2 saatlik bir yol yürüyerek ulaştırıldılar.

Paletli kar aracıyla Rize-Erzurum Karayolu'nun 65. kilometresinde bekleyen ambulanslara konulan yolcular burada ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra araçlarla Karayolları 103. Şube Şefliği Çamlık Bakımevi önünde bekleyen ailelerinin yanlarına götürüldüler.

Aileler ile buluşmada duygusal anlar yaşanırken, erkek yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu ancak bayan yolcuların ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi.

Yolculardan telefondaki sesi ile adeta 18 kişinin feryadı olan Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü öğrencisi Funda Fener, ayağındaki donma tehlikesi nedeniyle ambulansla İkizdere Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Midibüsün sürücüsü olan ve Artvin veya Gümüşhane güzergahı yerine saat 17.00-07.00 saatleri arasında kullanılması yasak olan Ovit güzergahını kullanan sürücü Hasan Aslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi.

Aslan, Erzurum'un İspir ilçesinden ön görülen 17.00'de yola çıktıklarını kaydederek, "Biz geç yola çıkmadık. Biz yağan kardan dolayı değil önümüze düşen çığdan dolayı mahsur kaldık. Bizden 200 metre ilerideki kamyonlar kurtarıldı. İş makineleri bizim

önümüzdeki çığı kaldırmadı. 2 gece donma tehlikesi yaşadık. Aracın içerisindeyken 3 kez daha üzerimize çığ düştü. Aracın camları çatladı. Mazotumuz bitti. Dağcılara çok teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı ölebilirdik" dedi.

Kurtarılan yolcular ise "Dün akşam saatlerinde umudumuzu yitirmiştik. Burada ölüp kalacağımızı düşünüyorduk. Dağcıların yeniden bize ulaşmalarının ardından tekrar umutlandık. Hayatımızı dağcılar kurtardı" diye konuştu.

ajanslar



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs