En Sıcak Konular

Ergenekon parmağı mı var?

22 Kasım 2009 10:23 tsi
Ergenekon parmağı mı var?
Emekli Albay Ali Belgütay Varımlı'nın yakın arkadaşı Tevfik Diker şüpheli ölüm için Ergenekon'u işaret etti.

Diker, "Varımlı, Savcı Öz'le görüşünce Ergenekon yapılanmasını rahatsız etti" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Ali Belgütay Varımlı'nın sır ölümü, arkasında bir çok soru işareti bıraktı. Varımlı ile yakın arkadaş olan eski DYP Genel Sekreteri Tevfik Diker, bu ölümün 'normal' olmadığını ileri sürdü ve en büyük şüphelinin Ergenekon yapılanması olduğunu ileri sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde beraber görev yaptığı Ali Belgütay Varımlı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tevfik Diker, Varımlı'nın ölümünde Ergenekon yapılanmasının müdahalesinin olabileceğini ileri sürdü.

'ERUYGUR'A KARŞIYDI'

Diker, Varımlı'nın TSK'da görev yaptığı dönemlerde kilit bir isim olduğunu, dolayısıyla pek çok sırra vakıf olduğuna dikkat çekti. Diker şunları söyledi: "Ergenekon Davası sanıklarından Emekli Orgeneral Şener Eruygur'a çok karşıydı. Albay Varımlı, MSB Teftiş Dairesi Başkanlığı'ndan sonra Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli oldu. Albay Varımlı, Ayışığı-Sarıkız gibi darbe planları hakkında bilgi sahibi olduğunu hissettirirdi ve bunları dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e ilettiğini anlatıyordu."

'SAVCI ÖZ EL ATMALI"

Sır ölümün çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Diker, "Albay Varımlı'nın bilgileri, elindeki muhtemel belgeler ve bazı davalara müdahil olması onu tehdit altına almaya yeter ve artar. Dolayısıyla Albay Varımlı'nin intiharını sıradan bir intihar vakası olarak değerlendirmek yanlıştır. Varımlı'nın Ergenekon yapılanmasını rahatsız ettiği kanaatindeyim. Albay Varımlı'nın intihar olayına Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz el atmalıdır" dedi.


Sırlarıyla gömüldü


Milli Savunma Bakanlığı eski Teftiş Kurulu Başkanı emekli Albay Ali Belgütay Varımlı'nın cenazesi dün toprağa verildi. Varımlı için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Varımlı'nın annesi Hikmet Varımlı, eşi Aslı Varımlı, kızları, yakınları, Ankara Garnizonunda görevli bazı askeri personel ile vatandaşlar katıldı. Kocatepe Camisi'nde, öğle namazının ardından emekli Albay Varımlı'nın cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Varımlı'nın cenazesi top arabasına konulmak üzere askerlerin omuzunda taşınırken, anne Hikmet Varımlı, kısa süre baygınlık geçirdi. Sağlık personelinin müdahalesini ve ambulansa gitmeyi reddeden anne Varımlı, yakınlarının desteği ile oğlunun cenazesinin konulduğu top arabasının arkasından bir süre yürüdü. Cenazenin taşındığı top arabasının geçişi sırasında Varımlı'nın erkek kardeşi Mehmet Ali Varımlı asker selamı verdi. Törenin ardından emekli Albay Ali Belgütay Varımlı'nın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.


İnançlı bir kişiydi


Tevfik Diker, Varımlı'nın sıradan bir kişi olmadığına dikkat çekerek, "İnançlı namaz kılan bir kişi. Nitekim annesi sabah namazını kıldı diyor. İntihar ettiyse nedenlerin araştırılması lazım. Evindeki mevcut belgelere dikkat etmek lazım. Belgelere ulaşmak lazım. Belgeler neredeyse ona bakmak lazım" diye konuştu.


Erdil'in rütbesini sökmüştü


Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı, İlhami Erdil'in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak da tanınıyordu. Ergenekon davasına giren emekli Orgeneral Özden Örnek'e ait günlüklerde adı geçen Varımlı'nın 10. kattaki dairesinden atlayarak intihar ettiği öne sürülüyor.

yenişafak



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs