En Sıcak Konular

Türkiye'nin konuştuğu cinayet kilitlendi!

22 Kasım 2009 09:55 tsi
Münevver Karabulut cinayetinde zanlı Cem Garipoğlu yakalandı, iddianame ortaya çıktı. Ancak cinayetin nedeni ve Cem'in nerede saklandığı hala karanlıkta. Sanıkların hepsi de birbirini yalanlıyor.

Akşam Gazetesi'nden Gülden Kılıç'ın haberine göre, savcının, cinayete iştirakle suçladığı baba Mehmet Nida Garipoğlu ile suçlanan diğer 5 kişinin ifadeleri birbirlerini yalanlayan türden.

ANNE-BABA ÇELİŞKİSİ

Anne Tülay Makbule Garipoğlu, cinayetten iki gün sonra polise verdiği ifadesinde oğlunun psikolojik problemi olmadığını söyledi. Eşi ise aynı polislere Cem'in bir sene önce google'de 'acısız intiharı' araştırdığını, oğlunun eşine hayattan memnun olmadığını anlattığını belirtti.

NE DEMİŞLERDİ?

İddianamaye göre baba, 'oğlunu Bahçeşehir'deki cafeye bıraktıktan sonra ertesi gün ameliyat olacak annesini ziyaret için Etiler'e yöneldiğini, TEM Mahmut Bey gişelerden geçtiğini, geç olduğu için Avcılar'daki iş yerine gittiğini' söyledi. Ancak Cem'in kaçtıktan sonra ilk saklandığı evde oturan şüpheli Habib Kurt bu iddiayı yalanladı. Kurt, 'Saat 23.00 sıralarında evde bulunan arkadaşı Mehmet Karakayalı'nın, Mehmet Nida Garipoğlu tarafından arandığını, evden çıktığını ve 5-10 dakika sonra Cem ile döndüğünü, bu sırada Mehmet Nida Garipoğlu'nu asansör önünde gördüğünü ve bir şeyler anlattığını söyledi.

PATRONUNU YALANLADI

Mehmet Karakayalı da patronu Nida Garipoğlu'nu yalanladı. Karakayalı, 'Olay gecesi patronunun telefonla arayarak 'aşağıya gel sana evrak vereceğim' dediğini, indiğinde kullandığı aracın ön koltuğunda Cem'i gördüğünü ve patronunun Cem'i göstererek, 'Bunu al götür Ahmet gelinceye kadar kalsın' dediğini söyledi.

Şüpheli ayrıca Cem'i amcası Hayyam Garipoğlu'nun kaçırdığını, otomobili onun kullandığını da öne sürdü.

Türkiye, Münevver Karabulut cinayetindeki gelişmeleri 8 ay boyunca Akşam'dan okudu. Akşam'ın 'Aynı aileden iki erkek', 'Cem yalnız değildi', 'Hatay'dan gönderilen ihbar mektubu', 'Cem'e kaç talimatı babadan' manşetleri ve Garipoğlu ailesininin telefonda bir kere bile ne Cem ne Münevver'in adlarını kullanmaması haberi iddianamede yer aldı.

CEM İDDİANAMESİ DE KABUL EDİLDİ

Münevver Karabulut'u öldürmekle suçlanan Cem Garipoğlu hakkında hazırlanan iddianame 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 50 sayfalık iddianamede, Cem'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Zanlının, cinayeti tasarlayarak işlediği, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek
öldürdüğü öne sürülüyor.

DAVALAR BİRLEŞEBİLİR

Cem'in anne ve babasının da aralarında bulunduğu diğer 6 kişiye ilişkin iddianame de önceki gün kabul edilmişti. Davanın ayrı ayrı mahkemelerde açılmasına rağmen birleştirilmesi bekleniyor. Hukukçular, bu durumda davanın bir ağır ceza mahkemesinde görülebileceğini belirtti.     

İÇLİĞE NASIL SIÇRADI

Baba Mehmet Nida Garipoğlu'na ait iç altlık ve gömlekteki kan izlerinin, 'silme değil sıçrama' ile oluştuğuna dair rapor soru işareti yarattı. İçlikteki 5 adet kan lekesinden ikisinin ön üst kısımda, ikisinin sağ diz ön kısmında ve birinin de sol arka baldır kısmında olduğu öğrenildi. Sıçrama tespiti, 'Cinayet sırasında baba Garipoğlu alt içlikle miydi?' sorusunu gündeme getirdi. Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin de Garipoğlu'nun üzerinde pantolon ya da eşofman olması durumunda, alt içliğe geçecek olan kanın sızma şeklinde olacağını belirterek, aynı duruma işaret etti.

 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs