En Sıcak Konular

Cunta, AK Parti'yi böyle düşürecek !

22 Kasım 2009 09:02 tsi
Cunta, AK Parti'yi böyle düşürecek ! 
Cuntanın hedefi, AK Parti'nin tasfiyesi ve halkın cumhurbaşkanını seçmesini engellemek...

Kafes Operasyonu Eylem Planı'nda, AK Parti'nin 2011 seçimlerinde iktidardan düşürülmesinin de hedeflendiği ortaya çıktı. 'Düşman unsurun tasfiyesi' başlığını taşıyan çalışmaya göre, AK Parti'nin yıpratılması ve cumhurbaşkanını halkın seçmesinin engellenmesi planlanıyor.

Deniz Kuvvetleri'ndeki 41 kişilik cuntanın, suikastların yanı sıra hükümeti devirip halkın cumhurbaşkanını seçmesini engellemek için de plan yaptığı ortaya çıktı. Poyrazköy'de ele geçirilen cephaneliklerle ilgili tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen ve aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Yarbay Ercan Kireçtepe tarafından hazırlanan planda, iktidar partisinin tasfiyesi aşama aşama anlatılmış. Çalışmada 'düşman unsur' olarak görülen AK Parti'nin tasfiyesi ve 2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik planlar ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre planın ilk ayağını 2011 seçimlerine kadar iktidar partisinin, ekonomik kriz ve etnik kökenli gerilimlerle yıpratılması oluşturuyor. İkinci adımda bir grup milletvekilinin iktidar partisinden koparılması hedefleniyor. Üçüncü adımda ise muhalefet partilerinin Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa ulaşmasını sağlamak var. Bu takdirde sıra bir yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine gelecek ve Anayasa'da yapılacak düzenleme ile cumhurbaşkanını halkın seçmesinin önüne geçilecek. 2012'de cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçeceğine dikkat çekilen bölümde, bunun değiştirilmesi için 2011 seçimlerinde AK Parti dışındaki partilerin Anayasa'yı değiştirecek nitelikli çoğunluğu sağlamasının da üzerinde duruluyor.

Mart 2009 tarihli planda Türkiye'yi sarsan Rahip Santoro, Malatya Zirve Yayınevi ve Dink cinayetlerinden de 'operasyon' olarak söz ediliyor. Planın son hali için Kasımpaşa'dan onay alınması gerektiği vurgulanıyor.

Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Kafes Operasyonu Eylem Planı, siyasetin yeniden dizaynını öngörüyor. Cuntanın, gayrimüslimlere yapılacak suikastlarla dış desteğini kesmeyi hedefledikleri AK Parti'nin 2011 seçimlerinde iktidardan düşürülmesini de planladığı belirlendi. Poyrazköy'de bulunan cephaneliklerle ilgili tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen ve aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Yarbay Ercan Kireçtepe tarafından hazırlanan planda, AK Parti'ye yönelik faaliyetler "düşman unsurlar" başlığı altında ele alınmış. İktidar partisinin tasfiyesi aşama aşama anlatılmış.

Planda AK Parti'nin ekonomik kriz ve etnik kökenli gerilimlerle yıpratılması ve parti içinde rahatsız olan bir grup milletvekilinin koparılması hedefleniyor. "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nın en dikkat çekici bölümünü 2011 yılı milletvekili genel seçimleri ile 2012'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalar oluşturuyor.

Bu bölümde ilginç değerlendirmeler yapılmış. 2012 yılında yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçeceğine dikkat çekilerek, bunun değiştirilmesi için 2011 seçimlerinde AK Parti dışındaki partilerin Anayasa'yı değiştirecek bir nitelikli çoğunluğu sağlamasının üzerinde duruluyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışı da "düşman unsurlar" bölümünde şu şekilde yer alıyor: "Davos'ta yaptığı çıkış, taraftarlarından yoğun destek gördü. Ama yerel seçimlerde başarısız oldu."

Mart 2009 tarihli planda Türkiye'yi sarsan Rahip Santoro, Malatya Zirve Yayınevi ve Hrant Dink cinayetlerinden de operasyon olarak söz ediliyor. Gayrimüslimlere yönelik saldırıların yanı sıra Koç Müzesi'ndeki bir denizaltıyı çocuklar ziyarete geldiği sırada patlatmak, sanatçı ya da işadamlarını kaçırıp gözdağı vermek gibi insanın kanını donduran eylemler öngörülüyor. Kasımpaşa'dan onay alınması gerektiği vurgulanıyor. Eklerdeki notlarda "Marmaris'in Kafes kapsamına alınıp alınmayacağı konusunda Albay Ş.Y.'nin çekinceleri var. Son kararı Kadir Paşa verecek, emir bekliyoruz." deniliyor. Karar mercii olarak Kasımpaşa'da bulunan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı adres gösterilmiş. Mart 2009 tarihli planda ismi 'başkan' olarak geçen A. Feyyaz Öğütçü ise ağustos ayında emekli olmadan önce Kasımpaşa'daki bu birimin başında bulunuyordu.

'ORDU, 25 YILDA BiR MÜDAHALE ETMELi'

Kafes Operasyonu Eylem Planı'nı uygulayacak hücrelerin başında bulunan Danışma Kurulu'nun iki numaralı isminin Koramiral Kadir Sağdıç olduğu iddia ediliyor. İnternete düşen ses kaydıyla gündeme gelen Sağdıç, ordunun 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerektiğini savunmuştu. Sağdıç, ses kaydında şunları söylemişti: "Biz sıkı bir şekilde aydınlanma, ileriye gitme yönünde devlet sistemini ayakta tutmak durumundayız. Keşke Lüksemburg, Almanya gibi etrafında sıkıntıları olmayan bir bölgede bulunsaydık. Böylece Rönesans reform sürecini 5 asır geçip, birey olarak siyasî haklarımızı, eşit kullanabilme olgunluğunda olsaydık da biz Silahlı Kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama durum bu değil." 

 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs