En Sıcak Konular

PKK'lıların itirafları!

0 0 0000 00:00 tsi


Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan biri bayan 5 terörist, örgütte anlatıldığının aksine Türkiye'de çok iyi karşılandıklarını ifade ederek, arkadaşlarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulundu. Teröristler, hayatlarının bundan sonraki bölümünde herhangi bir vatandaş gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK militanı 5 kişi, dün Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuşlardı. Teröristler, yaptıkları açıklamalarda, çelişkilerle dolu yıllar geçirdiklerini söyleyerek, "Daha önce çok kez kaçmaya çalıştık. Bizlere söylenenlerde çok çelişkiler vardı. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dağda yaşam adına hiçbir şey kalmamıştı. İnsan, ancak bir şeyin içine girdiği zaman her şeyin değerini daha iyi anlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bizler içine girdikten sonra terörün iç yüzünü gördük ve çok pişman olduk" dedi.

Yaklaşık 6 ay önce örgüte katıldığını ifade eden bir terörist, PKK'ya katılmasındaki amacın Kürt halkına hizmet olduğunu söyledi. Terörist, "Ama PKK'nın içine girdikten sonra her şeyi daha iyi anlıyorsunuz. Onların Kürtlük'le hiçbir alakası yok. Oradaki sorumlular resmen herkes kendi amaçları doğrultusunda kullanıyorlar. PKK, öyle dışarıdan göründüğü gibi değildir, içine girdikten kısa bir zaman sonra her şeyi daha açık görebilirsiniz. Özellikle Türk gençlerine sesleniyorum: Oyunlara gelmeyin. Orada kandırılan bir sürü gencimiz var, hepsi artık gelmek istiyorlar; çünkü PKK'nın kendilerini kullandıklarını biliyorlar. KDP'nin elinde olup da, gelmek isteyen bir sürü PKKlı var, ama KDP yetkilileri bırakmak istemiyor. Teslim olan PKKlılar'a, 'Size iş vereceğiz, ev vereceğiz ve kısa zamanda kendi arabanız da olacak' gibi vaatlerde bulunuyorlar. Onların amacı, teslim olan PKKlılar'ı kendilerine asker olarak kullanmaktır. Biz Türkiye'ye teslim olduğumuzda ise, söylenenlerin aksine çok iyi bir şekilde ağırlandık. Yani dağda kalanlarda diyorum ki: Gelin teslim olun, kimse size zarar vermeyecektir" diye konuştu.

CEPHANESİYLE BERABER KDP'YE TESLİM OLDU

Teslim olan bir başka örgüt mensubu ise, 2006'nın 6. ayında PKK'ya katıldığını ifade ederek, sadece 4 ay katlandığını söyledi. Terörist, "PKK'dan ilk kaçışımda yakalandım ve ceza aldım. İkinci denemede kaçmayı başararak silahlarımı, bombalarımı, mermilerimi, her şeyimi alıp KPD askerlerine teslim oldum. Bütün analara babalara sesleniyorum: Çocuklarınıza sahip çıkın, çocuklarınızı eğitin, çocuklarınızı daima koruyun; çünkü her an kullanılabilirler. PKKlılar diyor ki; 'Biz insanların namuslarını koruyoruz, şerefini koruyoruz. Oysaki, onların söylediği her şey yalandır. PKK için namus kavramı fazla önemli değildir; çünkü ben kendim kaç sefer tecavüz olaylarına şahit oldum. Komutan oldukları için de kimse bir şey diyemiyor. Ben bu yapılanlara daha fazla dayanamadım; çünkü vicdanım buna razı olmadı. Komutanlar, kızları kucaklarına alırken erkekleri ise savaşa sürüklüyordu. Bu yapılanlara daha fazla katlanamadım ve kaçarak KDP yetkilerine teslim oldum. KDP'ye teslim olduğum zaman bana bir sürü vaatlerde bulundular. Bana, 'Burada kal, seni bizim askerimiz yapacağız. Aylık 300 YTL maaş vereceğiz. Her türlü imkanı vereceğiz' dediler; ama ben kabul etmedim. Onlara; 'Her insanın yaşayacağı bir memleketi vardır, ben de kendi memleketimde yaşamak istiyorum' dedim. Sonunda bizi Türkiye'ye verecekleri haberini alınca çok sevindim. Habur Sınır Kapısı'nda bizi teslim alan güvenlik güçleri, bize çok iyi davrandı. Buradan dağdan kalanlara sesleniyorum: 'Hiçbir şey size anlatıldığı gibi değil. Gelin, teslim olun. Size çok iyi davranırlar. Vatanıma kavuştuğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 yıl PKK'nın içinde kaldığını söyleyen diğer terörist ise, kalan zaman içinde hep kaçmak istediğini; ancak şartların oluşmadığını kaydetti. Terörist, "En sonunda bir fırsatını bulup KDP yetkilerine teslim olduk, onlar da bizi Türkiye'ye verdiler. Kamptayken, 'Türkiye'ye teslim olduğunuzda size işkence yaparlar, her türlü cezayı verirler, hatta asarlar' deniliyordu. Ancak teslim olduğumuzda tam tersi bir şekilde karşılandık. PKK'dan kaçan ve KDP denetimindeki kamplarda kalanlara; 'Türkiye, size işkence yapar. Türkiye öldürüyor, operasyonlara çıkarıyor' deniyordu. Yani bunun gibi bin türlü yalan üretiyorlar. KDP'nin amacı, PKK'dan kaçanları kendisi için kullanmak, kendisi için çalıştırmak. KDP'nin elinde PKK'dan kaçmak isteyen binlerce örgüt mensubu var. Onlar, böyle iyi karşılanacaklarını bilseler, hemen teslim olurlar" dedi.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs