şaşırtan eleştiri | " /> şaşırtan eleştiri | "/>

En Sıcak Konular

Putin'i şaşırtan eleştiri

21 Kasım 2009 14:21 tsi
Putin'i şaşırtan eleştiri Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in lideri olduğu 'Birleşik Rusya' partisi St. Petersburg'da 3 bin delege ve misafirin katılımı ile 11. kongresini gerçekleştirdi.

 Kongreye Rusya Başbakanı Putin'in yanı sıra, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Medvedev, geçen ay gerçekleşen kısmi yerel seçimlerin demokratik standartları tam olarak karşılamadığını söyledi.

Partinin modernleşmeye her zaman açık olması gerektiğini söyleyen Rusya lideri, "Parti eskinin üzerinde büyümemesi gerekiyor. Hayatın içinden çıkmamalı ve kendi seçmeninden kopmamalı." tavsiyesinde bulundu. Medvedev konuşmasında, "Maalesef, hem Birleşik Rusya hem de diğer partilerin bazı yerel organları çok geri bir özellik taşıyor. İnsanların iradelerinin yansıtılacağı demokratik uygulamalar ve yönetim bazen birbirine karışabiliyor." eleştirisi getirdi. Kısmi yerel seçimlerde Birleşik Rusya'nın 75 belediye bakanlığının tamamını kazanması, muhalefet partilerinin sert eleştirilerine neden olmuştu.

Rusya'nın küresel ekonomik krizden önemli ölçüde etkilendiğini, zararın minimuma indirilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Medvedev, "Sivil toplum, parti, hükümet ve diğer kurumların işbirliği ile küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri en aza indirilmeye çalışılıyor. Elbette bunu sıfırlamayı istiyoruz. Maalesef, dünyada hiç bir ülke bunu başaramadı." dedi.

PUTİN'DEN 17 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Rusya Başbakanı Putin de kongrede yaptığı konuşmada 2010 yılı için sektörlere destek amacı ile 500 milyar ruble (17 milyar dolar) ayrıldığını açıkladı. Putin yürütülen sıkı ekonomik politikalar sayesinde geçen yıl yüzde 13,3 olarak gerçekleşen enflasyonun önemli oranda düşeceğini söyledi. Putin, "Yüzde 10, hatta yüzde 9 bile olabilir. Bu da yüksek. Biz enflasyonla mücadelemize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Rusya ekonomisinin hammadde satışı endeksli yapısının değiştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Putin şu tespitlerde bulundu: "Şimdi iş dünyasının farklı alanlarda iş kurmalarının tam zamanı. Devletin borçları kapatacağı anlayışından uzaklaşmamız gerekiyor. Modern ekonomi geçici anlayışla ilerlemez. Modern ekonominin kazançları üzerinde yaşamak istiyorsak, bunu hammadde satışı üzerine bina edemeyiz. Bunun değiştirilmesinden başka alternatifimiz yok."

Devlet şirketlerinde rüşvetin yok edilmesi için yeni bir dönüşüm sürecine gireceklerini ifade eden Putin, verimlilik ve şeffafiyetin öne çıkarılacağını söyledi. 2010 bütçesi ile ilgili de bilgi veren Putin, askeri harcamaların 2009'a göre yüzde 8,5 artırılarak 40 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Kongre sonunda Birleşik Rusya'nın Yüksek Konseyi için seçim yapılacak. Ekonomi alanında yapılacak değişimler için de 'Rusya Konservatizmi' adı verilen yeni bir ekonomik kalkınma modeli belirlenecek.

Cihan



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs