En Sıcak Konular

Bizden sakladığı 5 milyon doları varsa...

21 Kasım 2009 12:39 tsi
Bizden sakladığı 5 milyon doları varsa... Cem Uzan’dan boşanacağı, boşanırken de imzaladıkları evlilik sözleşmesi gereği 5 milyon dolar alacağı hesaplanan Alara Uzan, bunun için epey uğraşmak zorunda kalacak.

Mevcut şartlarda Cem Uzan’ın Alara Uzan’a bu parayı ödemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, “Öderse de bizden sakladığı parası var demektir, daha da üstüne gideriz” dedi.

Alara-Cem Uzan çiftinin 12 yıllık evliliklerini bitirdiği haberlerinin duyulmasının hemen ardından ortaya çıkan evlilik sözleşmesi meselesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından da izlenmeye başladı. TMSF ile başı belada olan Cem Uzan’ın, mevcut koşullarda bu parayı ödemesi mümkün görünmüyor. Alara Hanım bu konuda diretir ve Cem Uzan’dan 5 milyon dolarlık tazminatı koparırsa, bu da Cem Uzan’ın ‘TMSF’den gizlediği parası var’ anlamına geliyor. Yani Cem Uzan bu tazminatı öderse, TMSF’nin öfkesini daha da üzerine çekecek.

12 yıla 5 milyon dolar
Uzan Ailesi’nin şirketlerini, yalılarını, arabalarını kaybettiği son 6 yılı hesaba katmadan bundan 12 yıl önce imzalanan evlilik sözleşmesine göre, evliliğin 10 yıl sürmesi halinde Cem Uzan Alara Uzan’a 4 milyon dolar ödeyecek. Evliliğin 12 yıl olması halinde ise Alara Uzan toplam 5 milyon dolar para alacak. Alara Uzan, Cem Uzan’la geçirdiği 12 yıllık evlilik sürecinin sonucunda 5 milyon dolarlık tazminatı almaya hak kazanmış gibi görünüyor. Tabii ortalıkta konuşulduğu gibi bir Yunanlı futbolcu ile aldatma hikayesi yoksa. Ancak böyle bir hikaye yoksa bile, aradan geçen yıllar bu 5 milyon doların ödenememesi riskini artırmış durumda. Mevcut durumda sözleşmenin tüm koşulları yerine gelmiş olsa bile, Alara Uzan’ın 5 milyon dolarlık bu tazminatı alamayacağı konuşuluyor
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, çift arasındaki evlilik sözleşmesinin medeni hukuk çerçevesinde yapılmış bir anlaşma olduğunu belirterek, “Bu anlaşma için bir şey diyemeyiz, çiftler buna gerek görmüş ve böyle bir anlaşma imzalamış. Cem Uzan kendini bir yükümlülük altına sokmuş, bunu yerine getirebilecekse getirecek” diye konuştu.

TMSF beklemede
“Bu anlaşmanın TMSF’yi ilgilendiren bir tarafı var mı” sorumuz üzerine ise Ahmet Ertürk, şunları söyledi: “Ortada bir sözleşme varsa bile mevcut koşullarda Cem Uzan bunun şartlarını yerine getiremeyebilir. ‘Yapamıyorum’ derse bu durum karı-koca arasında ihtilafa yol açar. Bizi ilgilendiren kısım ise bu değil, sözleşmede taahhüt edilen tazminatın ödenmesi olur. Eğer Cem Uzan bu 5 milyon doları öderse, bizden sakladığı parası var anlamına gelir. Herhangi bir yerden böyle bir ödeme yaptığını tespit edersek, bunun üzerine gideriz.”

Aradan geçen 12 yılda koşullar çok değişti

UZAN çifti evlenirken, şüphesiz TMSF gibi bir faktörü dikkate almamıştı. Cem Uzan ve Alara Uzan (Koçibey) çiftinin evlilik tarihi 5 Kasım 1997. Sözleşme yaptıkları tarih ise bundan 5 gün öncesi. O tarihte Uzanlar’ın bankalarına el konulmadığı (el koyma işlemi 2003’te gerçekleşti), şirketlerin yönetimi henüz TMSF’ye geçmediği için ortada büyük bir servet söz konusu. Sözleşmenin mantığı da Cem Uzan’ın bu serveti, boşandığı bir kadınla paylaşmak istememesi. Yıllarca ‘ben siyasetçiyim’ diyerek Uzan Grubu’nun ve diğer aile fertlerinin yaşadıklarından uzak durmayı başaran Cem Uzan, bu konuda TMSF’yi ikna edemeyince özellikle bu yıl itibariyle şartlar tamamen değişti. Hakkında tutuklama kararı bulunan Cem Uzan, bir yandan eşinden boşanmaya çalışırken bir yandan da Fransa’dan siyasi iltica talebine yanıt bekliyor.

Uzan çiftinin sözleşmesi yıllandıkça para ediyor

ÇİFTİN boşanması durumunda, Alara Uzan’ın (Koçibey) evliliğin bitiş tarihine göre alacağı para:
Evlilik 5 yıla kadar sürerse 1 milyon dolar
Taraflar 8 yıla kadar evli kalırsa ekstra 1 milyon dolar
Süre 10 yılı bulursa fazladan 1 milyon dolar daha
10 yıldan sonraki her 2 yıl için ekstra 1 milyon dolar.
Çiftin 12 yıldır evli olduğu dikkate alınınca Alara Uzan’ın alacağı tazminat 5 milyon doları buluyor.

Hürriyet



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs