özel paket hazırlayalım' | " /> özel paket hazırlayalım' | "/>

En Sıcak Konular

'Agos abonelerine özel paket hazırlayalım'

21 Kasım 2009 10:10 tsi
'Agos abonelerine özel paket hazırlayalım' Taraf Gazetesi'nin deşifre ettiği, Başbakan-lık'ın 'soruşturma sürüyor' diyerek doğruladığı Kafes Operasyonu Eylem Planı'nın detayları ortaya çıkıyor.

Emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen şifreli film CD'sinden çıkan planda, başta azınlıklar olmak üzere halkı sindirmek üzere yapılacak kaos eylemlerinde kullanılacak silah ve mühimmatın dökümü yer alıyor. Listeyi hazırlayan isim ise Poyrazköy cephaneliğinden tutuklanan Deniz Kurmay Binbaşı Eren Günay. Plan, 21 Nisan 2009'da Poyrazköy'deki İstek Vakfı arazisinde yapılan kazılarda bulunan Ergenekon cephaneliğinin dışında örgüte ait yeni silah ve mühimmat depolarının bulunduğunu da gözler önüne seriyor.

Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırarak kafese alma planının 'Dost Unsurlar' başlıklı kısmında, "Silah, malzeme ve teçhizatın bir bölümü emniyet güçlerinin eline geçmekle birlikte, müteakip operasyonlar için yeterli durumdadır." ifadelerinin yer aldığı belirtiliyor. Hemen devamında ise, "Teşkilata yeni eleman temininde geçici olarak sıkıntı yaşanmakta olup, mevcut personelin eğitim seviyesi yüksek durumdadır." deniliyor.

29 Mart 2009'daki yerel seçimlerden bir gün sonrasının tarihini taşıyan dehşet planındaki ifadeler tüyler ürpertici. Kafes Eylem Planı bölgesinin eklerinde cuntacı yapılanmanın eylemlerde kullanacağı silah ve mühimmatın dökümü de var. Mühimmat listesinde 30 adet LAW, C-4, C-3 ve C-8 gibi plastik patlayıcılar, iki ton amonyum nitrat, 5 Glock marka tabanca, 4 adet suikast silahı Uzi, 4 keskin nişancı tüfeği (7,62 mm Remington ve Dragunov), iki adet Accuracy 12,7 nişancı tüfeği ve 50 adet silah yer alıyor.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde gelen ihbarların ardından Poy-razköy'de Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı arazisinde 21 Nisan'da başlatılan kazı çalışmalarının sonunda onlarca mühimmat ve patlayıcı ele geçirilmişti. İkinci Ergenekon cephaneliğini ortaya çıkaran kazılarda, 15'i dolu, 6'sı boş toplam 21 LAW silahı, 14 el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası, 15 adet aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 38 metre uzunluğunda saniyelik fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çaplarda fişek, 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü gibi malzemeler çıkmıştı. 7 Haziran tarihinde ise Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) LAW'lar başta olmak üzere silah ve mühimmatın TSK'ya ait olduğuna dair rapor vermişti. İddia olunan Ergenekon terör örgütünün sanıkları Özel Harekatçı İbrahim Şahin ve Yarbay Mustafa Dönmez'den ele geçirilen krokilerden sonra yapılan araştırmalarda toprağa gömülü ilk büyük cephanelik Ankara'da Gölbaşı'nda ve Zir Vadisi'nde ele geçirilmişti.

Duvara yazılacak slogan: Ya öl ya terk et

Kafes Operasyonu çerçevesinde ciddi fişlemelerin yapıldığı da belirlendi. Taraf gazetesinde yayınlanan habere göre, Agos Gazetesi abonelerinin tespit edilmesinin yanı sıra Türkiye'nin hangi ilinde kaç tane gayrimüslim temsilcisi olduğu kayıt altına alınmış. Gayrimüslimler, 'topluluk olan yerler, topluluk olmayan yerler, imanlı olan yerler ve imanlı olmayan yerler' şeklinde dörde ayrılmış. Azınlık haritasına göre Türkiye'de 939 gayrimüslim temsilcisi bulunuyor. Azınlıkların tehdit altında olduklarını hissetmeleri için duvarlara yazılacak sloganlar bile Eylem Planı'na girmiş. Bunlardan bazıları şöyle: 'Ya öl ya da terk et', 'Bu adalar kimin?', 'Tekrar denize döküleceksiniz'.

Hazırlık aşamasında tutulan notlarda ise şu ifadeler yer alıyor:

Marmaris'in Kafes Eylem Planı kapsamına alınıp alınmayacağı konusunda Albay Ş.Y.'nin çekinceleri varmış. Son kararı Kadir Paşa verecek, emir bekliyoruz.

Eylem kapsamında görev alacakların izinlerinde sorun olanlara alternatif çözüm üretelim.

Agos abonelerine özel paket hazırlayalım.

Geç kalmayalım alternatif oluşturalım, ürkütürsek kuşlar kafese girmez.

Kafes Eylem Planı tamamlanınca son hali Kasımpaşa'ya onaya gidecek.

Zaman



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,441 µs