En Sıcak Konular

Telekulak iddialarının uzun süre gündemde tutulmasından rahatsızım

21 Kasım 2009 09:34 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Şahin, telekulak iddialarının uzun süre gündemde tutularak vatandaşların tedirginliğe itilmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, Antalya'nın Alanya İlçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Oba Nazmi Yılmaz Lisesi ve Hüseyin Girenez Fen Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılış programlarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Şahin, son günlerde gündemin ilk sıralarında yer alan telekulak iddialarını değerlendirdi. Türkiye'de dinlemelerin yasal çerçevelerde yapıldığını anlatan Şahin, yasaya aykırı yapılan dinlemelerin gereğinin yapılması gerektiğine işaret etti. "Dinlemeler yasal çerçevede takip edilir ve gereği yapılır." diyen Şahin, bu konuların uzun süre gündemde tutularak vatandaşların tedirginliğe itilmiş olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

YARGI KARARI OLMADAN KİMSENİN TELEFONU DİNLENEMEZ

Yargı kararı olmadan Türkiye'de kimsenin telefonunun dinlenmesinin mümkün olmadığını anlatan Şahin, yasal olmayan yollardan dinleme olduğu takdirde bunun yetkili birimler tarafından tespit edileceğine işaret etti. Kimin hangi şartlarla ve nasıl dinleneceğinin yasalar tarafından belirlendiğini aktaran Şahin, telefonların Telekomünikasyon tarafından yargı kararı ile dinlendiğini belirtti.

Bir gazetecinin, "Siz de 'dinleniyor muyum acaba' diyerekten tedirgin oluyor musunuz?" sorusuna Şahin, herhangi bir tedirginliğinin olmadığını aktardı. Dinlenme konusunda endişesinin olmadığını vurgulayan Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak dinlenmekten endişe etmiyorum. Yasal izinler alındığı takdirde dinlemeler yapılabilir. Türkiye'de birçok suç örgütü ve suçlar dinleme yöntemiyle önleniyor. Bu yöntemle dünyanın birçok ülkesinde suç örgütleri çökertilmiştir. Bunu hepimiz biliyoruz." dedi.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,422 µs