En Sıcak Konular

MHP'li Günal: AB ile ilişki 46 yıllık platonik aşk

20 Kasım 2009 22:30 tsi
MHP Milletvekili Günal, "Bu Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği, bitmeyen senfoninin bir sonu olacak mı? Bu durum, platonik şekilde 46 yıldır bir şeye vurulmuş kavuşamayan aşk hikayesi gibi" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Avrupa Birliği Genel Sekreterliği bütçesi üzerinde konuşan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AB'nin, Türkiye için hayal kırıklığından ibaret olduğunu iddia etti.

Türkiye'ye dayatılan şartların diğer aday ülkelere dayatılmadığını belirten Günal, ''Bize 10 kriter söylüyorlar. Ama bakıyorsunuz 8'ini diğer aday ülkelerden istememişler. Bazılarını kendileri bile yapmamış. Ne, (AB'ye gir) diyorlar ne de (çık)'' dedi.

Günal, AB'nin Türkiye'yi siyasi nedenlerle almaması halinde Türkiye'nin bir tedbirinin olup olmadığını sordu.

Günal, ''Bu, bitmeyen senfonin bir sonu olacak mı? Kız soruyor, 'beni seviyor musun?' diye. Bilmiyorum ya da belki... evet midir, hayır mıdır? Buradan bir şey beklemesi gerekiyor mu belli değil. Sadece platonik bir şekilde tam 46 yıldır öyle bir şeye vurulmuş kavuşamayan aşk hikayesi gibi geliyor bana. O zaman gerçekçi olarak bakıp bu şartları gözden geçirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye'nin 15 AB ülkesinden daha büyük olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin Avrupa Parlamentosunda 87 üye ile temsil edildiğini bir düşünün, nasıl olur diye? Kendimizi küçültmeyelim, korkmayalım, büyük düşünelim. Türkiye bölgesinde zaten büyük bir ülke, AB'ye girdiği zaman daha da büyür'' dedi.

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, ''Siyasi açıklamalarda bulunuyor diye Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) yıpratmaya dönük çalışmalar içinde olunduğu doğru mudur? TSK'ya yönelik bu çalışmaları destekleyen ifadelerin yer aldığı İlerleme raporunu sizin de kabul etmeniz, Hükümetin de bu çalışmaların içinde olduğu anlamına gelmez mi?'' diye sordu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AB'nin 1980 öncesinde Türkiye'ye teklif edildiğini, ancak eski Başbakanlardan Bülent Ecevit Hükümetinin, ''Biz Avrupa'ya pazar mı olacağız?'' düşüncesiyle bunu kabul etmediğini iddia etti.

Türkiye'nin 46 yıldır AB'nin kapısında beklediği söyleminin doğru olmadığını kaydeden Kızılcıklı, Türkiye'nin AB üyeliğini bir devlet politikası olarak gördüklerini ve bunu da bugüne kadar ki bütün Hükümetlerin desteklediğini söyledi.

Bunun üzerine tekrar söz alan DSP'li Öztürk, partisinin ve Bülent Ecevit'in AB'ye karşı bir duruşunun hiç bir zaman olmadığını ifade ederek, AB'ye tam üyelik sürecinin Ecevit döneminde başlatıldığını bildirdi.

aa



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs