En Sıcak Konular

Şehit yakınları teğmene verilen cezaya üzüldü

20 Kasım 2009 20:34 tsi
Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Düztepe mevkiinde 17 Ağustos 2009 günü İbrahim Yaman isimli askerin eline pimi çekilmiş el bombası vermesi sonucu dört askerin ölümüne neden olan Piyade Teğmen Mehmet Tümer'e 9 yıl 2 ay hapis cezası verilmesi şehit ailelerini

Yavrularına kıyan bir insanın bu kadar az ceza almasına tepki gösteren aileler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Duruşmanın bitiminden sonra konuşan Şehit İbrahim Öztürk'ün Avukatı Özgür Murat Büyük, karardan memnun olmadıklarını belirterek, "Biz daha ağır bir ceza bekliyorduk, sonuç itibarıyla dört insan bize göre kasıtlı davranış yüzünden öldü. Bilinçli taksir yok. Mahkeme bilinçli taksirin olduğuna karar verdi. Mahkeme önce 8 yıl, sonra 11 yıla çıkardı. Daha sonra iyi hali nedeniyle 9 yıla düşürdü. Biz bu kararı temyiz ettik. Kararın bozulması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kararı duyduğunda içinin yandığını duygulu cümlelerle ifade eden şehit İbrahim Yaman'ın annesi Nermiye Yaman, "Gittiğim yerde de beni teskin edecek bir şey bulamadım. Şu an çok sinirliyim. Bizim yavrularımız bu kadar ucuz mu? Eğer ömür boyu hapis yatarsa benim vicdanım o zaman yerine gelir. Şu an içim yanıyor, ben ömür boyu ceza bekliyordum. Ben onun da eline bomba verilmesini bekliyordum." şeklinde konuştu.

Adalete ve devlete olan güvenlerinin sarsıldığını söyleyen şehit Musa Bulut'un babası Sinan Bulut, "Biz kendimizi savunamıyoruz. Devlete güveniyoruz. Ama güvenimiz sarsıldı. Karara itiraz edip temyize gideceğiz. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Biz ömür boyu ceza istiyorduk." ifadesini kullandı.

8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmada Müdahil Avukatı Özgür Büyük, esasa ilişkin talebini okudu. Talebin ardından askeri savcı tutuklu Mehmet Tümer'in iddianameye göre cezalandırılmasını istedi. Daha sonra Tanık Avukatı Behiç Cantürk esas hakkında savunmasını yazılı olarak hâkime sundu. Hâkimin yazılı açıklamayı okumasının ardından Mehmet Tümer'e söz hakkı verdi. Mehmet Tümer, İbrahim Yaman'ın eline el bombasını vermesinin ceza amaçlı olmadığını, el bombasını eğitim amaçlı verdiğini söyledi. Olayın olduğu sıralarda kavga eden iki askerden dolayı dikkatini başka meseleye verdiğini kaydeden Tümer, "Eğitimimi tamamlayamadım. Kesinlikle isteyeceğim bir olay değildi, tahliyemi talep ediyorum.'' dedi.

Teğmenin sözlerinin dinlenilmesinin ardından mahkemeye karar için 2 saat ara verildi. Verilen ara sonrası mahkeme Piyade Teğmen Mehmet Tümer'i bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan dolayı önce 11 yıl, daha sonra sanığın sabıka kaydının olmamasından dolayı 9 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

cihan



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs