En Sıcak Konular

A.N. Sezer'in affettiği ortaya çıktı

20 Kasım 2009 17:49 tsi
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Esenyurt'ta öldürülen terör örgütü mensubunun 2001 yılındaki açlık grevi sonrasında affedildiğini, ancak daha sonraki yıllarda örgüte yeniden katıldığının tespit edildiğini söyledi.

Çapkın, "Çatışma sırasında polis, şahsı maalesef öldürmüş tabi. 'Maalesef' diyorum çünkü biz kimsenin ölmesini istemiyoruz." dedi. Çapkın, ayrıca Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü bünyesine katılan mobil hizmet aracını da hizmete soktu.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Esenyurt'ta meydana gelen ve bir vatandaş ile polis memurunun yaralandığı, bir örgüt üyesinin ölü olarak yakalandığı çatışmayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çapkın, çatışmada öldürülen Alaettin K. isimli örgüt üyesinin 2001 yılındaki açlık grevi sonrasında o dönemki fiziki durumu dikkate alınarak Cumhurbaşkanlığı tarafından affedildiğini anlattı. Zanlının sonraki yıllarda yeniden örgüte katıldığını dile getiren Çapkın, "Yanındaki arkadaşı ve kendisi silahlı, hatta polisin ve içinde vatandaşların bulunduğu otobüse silah sıkabiliyor. O minibüste iki kadın ve polis memuru vardı. Polis bildiğiniz gibi orada yaralandı." ifadesini kullandı.

Yaralanan polis memurunun bu sırada otobüsteyken açılan ateş ile yaralandığını anlatan Çapkın, "Polis te bu çalışma sırasında şahsı maalesef öldürmüş tabi. Maalesef diyorum çünkü biz kimsenin ölmesini istemiyoruz." diye konuştu. Yaralı polis memurunun hayati tehlikeyi atlattığını söyleyen Çapkın, olayın başlangıcının bir park içinde uyuşturucu alışverişi yapan kişilere polisin müdahalesiyle başladığını dile getirdi. Çapkın, olayın spontane olarak geliştiğini, zanlının terör örgütü üyesi olduğunu ancak örgütün ismini vermeye gerek olmadığını anlattı.

ARTIK OPERASYONLARDAN SONRA EL KONULAN BİLGİSAYARLAR EMNİYETTE DEĞİL OLAY YERİNDE İNCELENECEK

Hüseyin Çapkın, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü hizmetine sunulan mobil aracın da hizmete girdiğini söyledi. Polisin teknolojik imkanlardan yararlanmak durumunda olduğunu anlatan Çapkın, Bilişim suçları kapsamında önceden el konulan bilgisayarların emniyete götürülerek incelendiğini söyledi. Mobil aracın hizmete girmesiyle İstanbul'da bu işleyişin tersine döndüğünü anlatan Çapkın, "Artık bu imkanlarla olay yerinde incelenmesi herkesin gözünün önünde yapılması şeklinde olacak. Polis doğru mu yaptı, yanlış mı yaptı şeklinde ki sorular böylelikle akla gelmemiş olacak. Arkadaşlarımızın gayreti, genel müdürlüğümüzün teknoloji desteğiyle İstanbul böyle bir imkana kavuştu." şeklinde konuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs