şok iddia | " /> şok iddia | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu kazasında şok iddia

20 Kasım 2009 14:32 tsi
Yazıcıoğlu kazasında şok iddia BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazadaki helikopterde, tedavülden kalkmış ELT cihazı kullanıldığı ileri sürüldü.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, helikopterde kullanılan ELT cihazının 2000 yılında Türkiye'nin de bağlı olduğu uluslararası kuruluşlarca tedavülden kaldırılacağı söylenen bir alet olduğunu ileri sürdü. Tedavülden kalkan aletle ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılında bir genelge yayınladığını dile getiren Şanverdi, genelgenin skandal olduğunu savundu.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili dikkat çekici iddialarda bulunan Şanverdi, yapmış oldukları araştırmalarda çok önemli bir bulguya ulaştıklarını belirtti.

"Helikopterde kayıtlı, ruhsatlı olan alet 121.5 MHZ'den yayın yapan, 2000 yılında, bundan tam 9 yıl önce Türkiye'nin de bağlı olduğu uluslararası kuruluşlarca bunun tedavülden kalkacağı söylenen bir alet." diyen Şanverdi, şöyle devam etti:

"2009'da uluslararası kurallara göre 2004, 2003, 2005 yılına kadar tedricen bu aletlerin bir daha sinyal alamayacağı beyan edilmiş. Ve en son 1 Şubat 2009 tarihinde, yani kazadan yaklaşık 55 gün önce, bunların bağlı oldukları uydu, tamamen bu sinyalleri kesiyor. Dünyada eski tip dediğimiz 121.5 MHZ'den yayın yapan bütün ELT cihazları tedavülden, uygulamadan kalkıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 27 Nisan 2009 tarihinde bir genelge yayınlıyor. Kazadan yani 1 ay 2 gün sonra. Diyor ki 'İşte falan falan tarihte tedavülden kalkmış olan şu tip ELT cihazlarının, 31 Temmuz 2009 tarihine kadar tamamen değiştirilmeleri, değiştirilmemeleri durumunda herhangi bir kaza olması durumunda, bu ELT cihazlarından sinyal alınamayacağından, değiştirmeyen firmaların sorumlu tutulacağı' diye müdürlüğün imzasıyla bir genelge yayınlanıyor. Bu genelge başlı başına bir skandal. Bir, daha önceden tedavülden kalkmış olan bir aletle ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bildiri yayınlıyor. İki, eğer 31 Temmuz'a kadar değiştirmezseniz ve kaza olursa, sinyal de alınmazsa bundan siz sorumlusunuz diyor. Oysa ilgili kanuna göre bu yetkiyi devlet, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne vermiş."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu kaza kırım ekibinin hazırlayacağı raporun şimdiden inandırıcılığının kalmadığını ileri süren Şanverdi, kazayla ilgili soruşturmayı yürüten adli makamların, TBMM Araştırma Komisyonu'nun ve partilerinin kaza kırım raporunu dört gözle beklediğini ifade etti.

Soruşturma ve Meclis araştırmasının rapora göre şekilleneceğini kaydeden Şanverdi, kaza kırım ekibinin teknik olarak yetersiz olduğunu savundu. Ekibin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmasının yanlış olduğunu vurgulayan Şanverdi, "Kendi kendini araştıracak ve suçlu bulacak bir kurumu dünyanın neresinde görürsünüz? Bu, başlı başına bir skandaldır. Kazadan birinci derecede Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sorumludur. Kaza kırım raporunun şimdiden inandırıcılığı kalmadı. O raporun Meclis Araştırma Komisyonu'na, savcılığa ve Büyük Birlik Partisi'ne tatmin edici bilgide bulunmayacağını ilan ediyorum." diye konuştu.

Meclis Araştırma Komisyonu'nun görev süresinin 4 Aralık 2009 tarihinde dolacağını hatırlatan Şanverdi, TBMM'nin bağımsız bilim adamlarından oluşan yeni bir komisyon kurmasını istedi. Şanverdi, bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs