En Sıcak Konular

BBP Genel Sekreteri Destici komplo planını değerlendirdi

20 Kasım 2009 14:27 tsi
'Millete Komplo' planlarının ardından aynı çevrelerin Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırarak 'kafese' almayı amaçlayan 'Türkiye'yi Bitirme Planı'nın da açığa çıkması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, gayrimüslimlere yönelik böyle bir komplo kurulmuşsa, hükümetin ve hukukun bunu ortaya çıkarması gerektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan Destici, demokrasi ve hukukun tam işlemesinden yana olduklarını vurguladı. Türkiye'yi demokrasi dışına itecek her türlü yapılanma ve faaliyete karşı olduklarını dile getiren Destici, Türkiye'nin geçmişte hep bu tür şeyleri yaşadığını ve adeta ülkenin kaderi olduğunu belirtti.

"Türkiye'de gayrimüslimlere yönelik böyle bir çalışma var ise komplo kurulmuşsa hükümet ve hukuk bunu ortaya çıkarmalı ve sonu nereye kadar giderse gitsin gereği yapılmalı." diyen Destici, kendilerini de bu işe bulaştırmak, karıştırmak isteyen insanların olabileceğine dikkat çekti. Destici, "Bu hareket 80 öncesi tecrübeye sahip bir harekettir. Bu tezgahlara, bu oyunlara gelmez." dedi.

Hrant Dink ve Danıştay saldırılarında partilerinin ve Alperenlerin suçlanmaya çalışıldığını hatırlatan Destici, olayın ayrıntıları çıkınca bir ilişki ve alakanın olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Türkiye'yi karıştırmak isteyen hukuk, demokrasi dışı yapılanmaların dönem dönem her zaman kendilerine bir zemin arayıp bulmaya çalıştıklarını anlatan Destici, özellikle gençlik teşkilatları üzerinde bunu kurgulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Teşkilatlarının ne rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu döneminde ne daha sonra bu oyuna gelmediğini vurgulayan Destici, Osmanlı dönemi başta olmak üzere bu ülkede hiçbir zaman gayrimüslimler ile bir sorun yaşanmadığını belirtti. Destici şöyle konuştu: "Bizi çekmek isteyip uğraşmışlar değil de tabii ki kendilerine zemin aramışlar. Bizi zemin olarak kullanmaya çalışmışlar demem. Biz ona müsaade etmeyiz. Bizi kullanamazlar."

Rahmetli Yazıcıoğlu'na atfedilen "Bizim tarlayı çok önceden sürmüşler." sözünü hatırlatan Destici, bunun nerde söylendiğinin ve kimin çıkardığının araştırıldığını ifade etti. Böyle bir söz söylediğini bulamadıklarını dile getiren Destici, söylediğine de pek ihtimal vermediğini ifade etti.

Cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs