En Sıcak Konular

Adalar'daki azınlık: Demek ki olaylar planlıymış

20 Kasım 2009 13:36 tsi
Adalarda yaşayan azınlıklar, Kafes Eylem Planı'nda yazılanların bazılarının başlarına geldiğini açıkladılar.

Poyrazköy'de bulunan silah ve mühimmatla ilgili soruşturmada tutuklanan Levent Bektaş'ta ele geçirilen gayrimüslimlere yönelik saldırı planları Adalar halkını dehşete düşürdü.

Zaman'ın haberine göre, Adalar Belediyesi Başdanışmanı Raffi Hermon Araks, planı okurken tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Araks, gazeteye yansıyan bilgilerin aslında son aylarda rastladıkları ve münferit diye değerlendirdikleri olayların hiç de öyle olmadığını gösterdiğine dikkat çekti: "Heybeliada'da bulunan gayrimüslim vatandaşlarımızdan ciddi şikâyetler gelmişti. Fakat münferit olaylardır gözüyle bakmıştık ama ortaya çıkan planlar gösteriyor ki bunlar birkaç kişinin basit saldırısı değil." Zeytinburnu'nda- ki Rum mezarlığında ise 90 mezarın tahrip edildiği ortaya çıktı.

Poyrazköy'de bulunan silah ve mühimmatla ilgili soruşturmada tutuklanan Levent Bektaş ile ele geçen gayrimüslimlere yönelik saldırı planları ada halkını dehşete düşürdü. Büyükadalara bomba etkisi yapan planlar, okuyanlar "Zaten son aylarda birtakım davranışlar seziyorduk. Planları okuyunca bize ne kadar büyük bir oyun oynanmak istendiğini dehşetle gördük." ifadeleriyle şaşkınlıklarını dile getiriyor.

Gayrimüslimleri vurmayı, öldürmeyi, bombalamayı, korkutmayı, onların üstünde büyük bir baskı olduğu yolunda haberler yapmayı ve bütün bunları AK Parti'yi destekleyen Müslümanların üstüne atmayı hedefleyen plan, ada halkını şaşkına çevirdi. Adalar Belediyesi Başdanışmanı Raffi Hermon Araks, planı okurken tüylerinin diken diken olduğunu söylüyor. Gazeteye yansıyan bilgilerin aslında son aylarda rastladıkları, münferit diye değerlendirdikleri olayların hiç de öyle olmadığını gösterdiğini belirten Araks, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dört beş ay önce bana Heybeliada'da bulunan gayrimüslim vatandaşlarımızdan ciddi şikâyetler gelmişti. Yazılı olarak belediyeye yapılan başvuruda kendilerinin yol ortasında taciz edildiğini ve korkutulduklarını söylemişlerdi. Benzer olaylara Kınalıada ve Büyükada'da da rastlamıştık. Fakat münferit olaylardır gözüyle bakmıştık ama ortaya çıkan planlar gösteriyor ki bunlar birkaç kişinin basit saldırısı değil."

Heybeliada'dan gelen şikâyetlerde takip edildiğini ve yol ortasında taciz edildiklerini söyleyen gayrimüslimlerin belediyeden yardım istediğini belirten Araks, diğer adalarda da benzer durumların yaşandığını söyledi. Kâğıtlar üzerinde yapılan planların tutmadığını hatırlatan Araks, gazeteci Hrant Dink öldürüldükten sonra yapılan propagandaları buna örnek gösterdi. Bu olaydan sonra gerçekleşen seçimlerde gayrimüslimler içerisindeki ezici bir çoğunluğun AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen Adalar Belediyesi Başdanışmanı, yanlış hesabın mutlaka ortaya çıktığını anlattı.

İsmini vermekten çekinen gayrimüslim vatandaş ise birçok kez Heybeliada'da kendisine "Ait olduğunuz yere gidin. Siz buralı değilsiniz. Müslümanlar sizi buradan kovacak. Artık düzen değişti." dediklerini anlatıyor. Benzer durumları komşu ve akrabalarının da yaşadığını anlatan vatandaş, 6-7 Eylül olaylarının tekrar yaşanmasından korktuklarını dile getirdi.

dunyabulteni



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,718 µs