En Sıcak Konular

Hükümet, şehit yakınlarının istihdamına yönelik proje üzerinde çalışıyor

20 Kasım 2009 11:36 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şehit yakınlarının istihdamına yönelik hükümetin bir çalışması olduğunu açıkladı.

Şehit yakınlarının istihdamına yönelik projeyi İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğünü söyleyen Bakan Çiçek, bu konunun demokratik açılım sürecinde istismar konusu haline getirilmemesi için kamuoyuyla paylaşmadıklarını bildirdi. Çiçek, şehit yakınlarına iş imkanının oluşturulabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Elmadağ'da ilçe teşkilatının toplantısına katılan Çiçek, burada şehit düşen güvenlik güçlerinin ailelerine yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Hiçbir hükümetin bu konuyu önemsememe gibi bir durum sergileyemeyeceğini belirten Çiçek, ''Onların hatıralarına saygı olarak, bir minnet ve şükran borcu olarak bütün hükümetler bu meseleye olumlu bakarlar, eğer yapabilecekse. Geçmişte yapılmış olanlar var. 2002'den sonrada bizim yaptıklarımız var. Bir kısım maddi imkânlar sağlanma da dâhil bir kısım ödeneklerde önemli yükselmeler var. 7-8 kalemde 2002'den 2009'a kadar artışlar yapmışız. Yeni bir kısım imkânlar sağlamaya çalışmışız.'' diye konuştu.

Şu ana kadar yaptıkları çalışmaları yeterli görmediklerini ve yeni projeler üzerinde durduklarını kaydeden Bakan Çiçek, ''Bundan sonrada yapacağız, bunun üzerinde çalışıyoruz'' diyerek, şehitlerle ilgili konuların istismar konusu yapılmaması için her çalışmanın kamuoyuyla paylaşılmadığını söyledi.

Şehitler ve aileleriyle ilgili düzenlemeleri Genelkurmay Başkanlığı taleplerini de göz önüne alarak yürüttüklerini söyleyen Çiçek, ülkede kurulmuş bir çok şehit aileleriyle ilgili dernekler bulunduğuna dikkat çekerek, Genelkurmay'ın bunlardan bir çoğunu kabul etmediğini ifade etti.

Şehit aileleriyle ilgili kurulan derneklere Genelkurmay'ın akreditasyon getirdiğini aktaran Çiçek, şöyle dedi: ''Türkiye'de kurulmuş birçok dernek var. Şehit aileleri ile ilgili muhtelif adlar altında, bunların önemli bir kısmını Genelkurmay başkanlığı kabul etmiyor. Diyor ki ben sadece şu dernekleri kabul ederim. Akreditasyon dedikleri şey var. Çünkü bu işin içerisinde söylemek istemiyorum, bir kısımda başka maksatlarla kurulmuş başka derneklerde olduğu ifade edildiği için mahkemeye gitmişler. Mahkeme Genelkurmayın istediği istikamette karar vermiş.''

İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın şehit aileleri ve yakınlarına yönelik istihdam projesi çalışmasının olduğunu dile getiren Devlet Bakanı Çiçek, bunun demokratik açılım sürecinde istismar konusu yapılmaması için kamuoyuna duyurmadıklarını ifade etti. Çiçek, bu konuda şöyle konuştu:

''Özellikle bu istihdam konusunda bir çalışmamız var. Ancak şu günlerde bu konuyu telaffuz da etmek istemedik. Bu yanlış anlaşılır. Yapmış olduğumuz bir kısım gelişmeler sebebiyle işin istismarı söz konusu olabileceği düşüncesiyle. Ama Milli Savunma Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor, İçişleri Bakanlığı çalışıyor. Şehitlerimizin bir kısmı polis memuru, bir kısmı jandarma, bir kısmı Genelkurmay personeli askerlerimiz var. Onun için bu konu ile ilgili burada söyleyeceğim bu, bu çalışmanın içerisindeyiz. Bunlarla da mutabık kaldığımız takdirde yeni yılda bu yasama faaliyetini bitireceğiz. Belki bir kısım sorunlara daha çare bulmuş olacağız, öyle düşünüyorum.''

(CİHAN)



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs