En Sıcak Konular

Bush'u tir tir titreten gerçek!

0 0 0000 00:00 tsi
Bush'u tir tir titreten gerçek! Amerika bütün dünyaya borç takıyor. İstediğini alıyor ve ödemiyor. Ya da sadece kağıt ve mürekkep parasına istediği kadar dolar basıyor. Ama bu saadet zincirinin de çok zayıf bir halkası var… İşte ABD’yi hırçınlaştıran da bu.

Nuh Gönültaş’ın sonsaniye.net’teki yazısı:

Dolar çıplak!

Bugünün dünyasında Kralın kim olduğunu herkes biliyor; ABD. Haksız da olsa, yanlış olsa da yaptıkları; güç ABD'de olduğu sürece onun dediği olacak.

Tıpkı doların düşüşe geçmesinde olduğu gibi.

Dolar düşüyor ama sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada bu böyle. Euro karşısında, Yen karşısında, Ruble karşısında ya da ABD'nin ticareten sömürdüğü herhangi bir ülkenin parası karşısında değer kaybediyor.

Olan şudur; ABD ekonomisi, bütün dünyaya olan trilyonlarca dolarlık borcunu bu yöntemle azaltıyor. Böylece ABD, kasıtlı şekilde doların değerini düşürerek borçlarını yüzde 40 oranda azaltmış oldu.

Bugün ABD'nin iç ve dış borçlarının toplamının 37 trilyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Yani, Amerika'nın gayri safi milli hâsılasının yaklaşık 4 katı kadar borcu var. Bu borcun yarıya yakınının dış borç olduğu hesaba katılırsa olayın boyutu daha iyi anlaşılır!

Ve bütün dünyaya borç takan Amerika ne yapıyor?

Borcunu ödemiyor, çünkü ABD güçlü. Borcunu ödemediği gibi bu paranın üstüne yatıyor. Çünkü Amerikan ekonomisi dünyadaki her şeyi kendi kafasına göre yapma imtiyazına sahip tek ülke.

Eskiden bütün dünya ülkeleri kendi ülkelerindeki para miktarını altına göre belirliyorlardı. 70'li yıllarda bu durum değişti ve şimdi her ülke, kasasında, ürettiği malın karşılığı olarak dolar bulundurmak zorunda.

Bu durumda ne oluyor? ABD, dünya piyasasına karşılıksız dolar sürme lüksüne sahip olduğu için dış borçlarını bu sayede kapatabiliyor. Daha çok para basıyor ve bu kâğıt paraların üzerindeki mürekkep ve kâğıdın maliyeti dışında hiçbir masrafı yok ABD'ye.

O, dolara bir karşılık göstermek zorunda değil ama biz ve bütün diğer dünya ülkeleri, ürettiğimiz malın karşılığını dolar olarak göstermek zorundayız.

ABD, bugün böylesi önemli bir lüksü kafasına göre kullanıyor. Böylece dünyayı iki şeyle; silah ve parayla yönettiğini de göstermiş oluyor.

ABD'nin en büyük iki silahından biri Pentagon ise diğeri de karşılıksız bastığı dolardır.

Yani Kralımız Çıplak ve fena halde tehlikeli ama ne yazık ki bu gerçeği kimse görmüyor.

Şimdi manzaraya bir bakalım. Mesela ABD merkez bankası sadece Avrupa'dan her yıl 100 milyar dolar, Çin'den 100 milyar dolar, Japonya'dan 140 milyar dolar ve diğer ülkelerden de en az 10'ar milyar dolarlık para geliyor. Bu paralar ABD'ye akıyor çünkü Amerika'ya ve dolara büyük bir güven var.

Sistem böyle kurulduğu için Amerikan ekonomisi, bütün dünyanın kanını emerek yaşamını sürdürüyor.

Özetle, bugün, ABD'yi bekleyen en büyük tehlike, ne uluslar arası terörizm, ne Kuzey Kore, ne İran ne de Usame Bin Ladin. En büyük tehlike bir şekilde ABD'ye dolar akışının durması.

Yani mesela bütün ülkelerin kendi kasalarındaki malvarlıklarına karşılık olarak başka bir para birimini, Euro'yu göstermeleri. İşte Washington'un en büyük korkusu bu. İşte bu yüzden, ABD saldırıyor, hırçınlaşıyor, işgal ediyor.



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,213 µs