En Sıcak Konular

Özkan'ın avukatı bakın kim çıktı?

20 Kasım 2009 09:30 tsi
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İbrahim Öcalan'ın avukat olan kızı Gizem Duygu Öcalan'ın Ergenekon sanıklarından Tuncay Özkan'ın avukatı olduğu ortaya çıktı.

Aynı zamanda YARSAV üyesi olan İbrahim Öcalan'ın HSYK üyesi Ali Suat Ertosun tarafından desteklendiği ve önümüzdeki günlerde Yargıtay üyesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda İbrahim Öcalan, kızının savunduğu sanığın temyiz davasına bakacak.

Ergenekon terör örgütü sanıkları, tahliye olabilmek için her türlü yolu deniyor. Ergenekon sanığı Tuncay Özkan, kendisini savunmak için ilerde Yargıtay üyesi olmasına kesin gözüyle bakılan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İbrahim Öcalan'ın kızı Gizem Duygu Öcalan'ı avukat olarak tuttu.

SAVCININ KIZI TUNCAY ÖZKAN'I SAVUNUYOR

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İbrahim Öcalan'ın avukat olan kızı Gizem Duygu Öcalan'ın Ergenekon sanıklarından Tuncay Özkan'ın avukatı olduğu ortaya çıktı. 1981 doğumlu olan Gizem Duygu Öcalan'ın 2003 yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğu öğrenildi. Ergenekon davası gibi önemli bir davada tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan'ın avukatlığını üstlenmesinin alışılmış bir uygulama olmadığı ileri sürüldü. Bir süre önce Kanaltürk TV'yi milyon dolarlık bir fiyatla satan Tuncay Özkan'ın ünlü ve tecrübeli avukatlar yerine genç ve tecrübesiz bir avukatı kendisini savunmak üzere seçmesi manidar bulundu.

BABASI TEMYİZ EDECEK!...

Aynı zamanda YARSAV üyesi olan İbrahim Öcalan'ın adı Yargıtay üyesi olacak kişiler arasında da geçiyor. Yargıtay Savcısı Öcalan'ı Yargıtay üyesi olması konusunda destekleyen kişilerin başında Ali Suat Ertosun un bulunduğu ve bu nedenle Yargıtay üyesi olmasına kesin gözüyle bakıldığı iddia ediliyor. Bir süre Sincan Cumhuriyet Savcılığında görev yapan Öcalan, 2004 yılında HSYK tarafından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanmıştı.

ÖZKAN, TERÖR ÖRGÜTENE ÜYE OLMAKTAN YARGILANIYOR

Yargıtay Savcısı İbrahim Öcalan'ın kızının savunduğu Tuncay Özkan, Ergenekon iddianamesinde şu suçlardan yargılanıyor: “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Bir Adet Ateşli Silah ve Mutat Sayıdaki Mermileri Bulundurma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Belgeleri Temin Etme, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma, Açıklanması Yasaklanan Gizli Bilgileri Temin Etme.”

vakit



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs