En Sıcak Konular

Analarımızın gözyaşı dinmezmiş

19 Kasım 2009 23:11 tsi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Açılım'la analarımızın ağlaması durmaz. Analarımızın gözyaşı dinmez" dedi.

Adana Genç İşadamları Derneği tarafından Seyhan Oteli'nde düzenlenen 'Demokratik açılım ve Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Sarızeybek, siyasilerin ülkeyi iyi yönetemedikleri için ülkede terörün bitmediğini söyledi. Terörün Türkiye'de siyasallaştığını aktaran Sarızeybek, bugün örgüt yandaşlarının sokaklara çıkarak devlete meydan okuyabilme cesareti gösterdiğini ifade etti. Sarızeybek şöyle konuştu: "Biz geçmişte 100 kişilik karakolu 500 PKK'lının bastığı günleri gördük. Şehit verdik ama içimiz şimdiki kadar yanmamıştı." dedi.

Türkiye'nin PKK terör örgütünden çok acı çektiğini kaydeden Erdal Sarızeybek, "Canlarımız gitti. 6 bin 500 vatan evladı terörle mücadelede şehit düştü. Yüreğimiz yanıyor. Acaba Türkiye geçekten bir açılım yaptığında, PKK terör örgütü tarihten silinip gidecek mi, yoksa şimdi alınan yanlış bir karar gelecekte çocuklarımızın daha çok kanının akmasına mı neden olacak? Şu anda alınan yanlış karara ses çıkaramazsak çocuklarımızın hayatı garanti altında olmayacaktır. Terör 30 yıldır sürüyor. Askerin görevi dağdaki teröristleri yok etmek. Biz bunu biliyoruz. Ama terörün siyasi boyutun hükümetler çözecek."

Türkiye'nin doğusunda orta çağdan kalma feodal bir yapı olduğunu iddia eden Sarızeybek, "Kimse ondan bahsetmiyor. Buradaki insanlar, orta çağdan bu yana aşiretler halinde yaşıyorlar. Hepsinin bir ağası var. Kaçağın ağası var, terörün ağası var, toprağın ağası var. Demokrasilerde ağalık düzeni olur mu? Yoksulluğu, işsizliği, aşırı nüfus artışı, topraksızlığı, kaçakçılığın hayvancılığı vurması, bunlar hep halkın sorunlarıdır. Ama bu sorunları kimse gündeme getirmiyor. Eğer bu ülkede demokrasiden bahsedilecekse, bu konulardan konuşmamız lazım. Ama kimse bunlardan bahsetmiyor." dedi.

Açılımın aleyhine konuşanların şehit kanı dökülmesini isteyenler olmadığını aktaran Sarızeybek, "Ancak, ülkeyi yönetenler artık kendine gelmelidir. 30 yıldır sürüyor bu terör. Evlatlarımız şehit oluyor. Terörün arkasında bir siyaset var ise bugün oturup düşünmesi gerekenler siyaset yapıcılarıdır. Onlar ülkeyi iyi yönetmedikleri için biz bu acıları çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Cihan



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs