En Sıcak Konular

Kadın taraftara 6 ay ceza

19 Kasım 2009 18:54 tsi
İl Spor Güvenlik Kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde 15 Kasım Pazar günü Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker takımları arasında yapılan olaylı maçla ilgili toplandı.

Yaptığı el hareketiyle olayları başlattığı iddia edilen Ayşe Demet Karabulut'a 6 ay basketbol maçlarına giriş yasağı cezası verildi.

İstanbul Valiliği'nde, vali yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Galatasaray Kulübü Güvenlik Müdürü Remzi Tan, diğer kulüp temsilcileri ile yetkililer katıldı. Olaylara karışan 14 kişi hakkında 5149 sayılı "Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" gereğince idari ceza uygulanırken, yaptığı el hareketiyle olayları başlattığı iddia edilen Ayşe Demet Karabulut'a 6 ay basketbol maçlarına giriş yasağı cezası verildi.

Toplantıda ayrıca 29 kişiye toplam 44 bin 800 TL para cezası verilirken, kurulun bugüne kadar 2 bin 144 kişiye 2 milyon 626 bin 728 TL idari para cezası hükmettiği açıklandı.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Şekip Mosturoğlu, yaşanan olayların Türk sporu için üzücü olduğunu ifade ederek, "Olaya karışan belli sayıda kişi ceza aldı. Bunlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün titiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkartılan kişiler, ama bize göre yeterli değil. Emniyetin gücü bir yere kadar. Güvenlik kamerası kayıtları ile resmi yayıncının görüntüleri hem bize, hem Galatasaray Kulübü'ne verilecek. Bu olaylara karışanlardan tespit ettiklerimiz olursa, onların hakkında da İl Spor Güvenlik Kurulu'nda işlem yapılacak.

Bu büyüklükte bir maçta sadece bu kadar kişinin cezalandırılmaması gerekiyor. Bu, daha büyük bir olaydır. Toplantıda yer alan tüm yetkililer de bu konuda destek verdi. Görüntüler üzerinden yeni ve daha kapsamlı bir çalışma yapılacak. Bu olay, Türk sporunun kanayan yarası. Mutlaka çözümlenmesi gerekiyor. Biz, kendi payımıza düşeni sonunu kadar yapmaya hazırız. Beklentimiz, bütün paydaşların taşın altına elini koyup, sorumluluk yüklenmesi" dedi.

Galatasaray Kulübü Güvenlik Müdürü Remzi Tan ise yaşananlarda özel güvenlik zaafının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Özel güvenliğin, oyuncuların bulunduğu bölümde yeteri kadar tertibat almaması nedeniyle bu olaylar meydana geldi. Galatasaray Kulübü kesinlikle yapılanları tasvip etmiyor. Şekip Bey'in bizi uyarmasıyla, sadece Emniyet Müdürlüğünün almış olduğu kayıtlarla değil, salonda bulunan tüm kamera kayıtlarının gözden geçirilerek, ceza alan kişiler haricindeki taraftarların da incelenip, hem kardeş kulübümüze bilgi verilmesi, hem de sayın valimize bilgi vermemiz konusunda bir konsensüs sağlandı. Bunların olmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz."

Remzi Tan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine emniyet müdür yardımcısı seviyesinde bir görevli verdiğini vurgulayarak, "Emniyet müdürümüz Hüseyin Çapkın'a sevgi ve saygımı iletmek istiyorum, çünkü üç büyük kulübe de birer emniyet müdür yardımcı seviyesinde görevli verdi. Bu görevli, her an kulüp yöneticileriyle yakın ilişki içinde olacak. Dolayısıyla, bu çalışma sonucunda tribünlerdeki terör azalacak" şeklinde konuştu.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs