görev isyanı | " /> görev isyanı | "/>

En Sıcak Konular

TSK'da görev isyanı

19 Kasım 2009 17:22 tsi
TSK'da görev isyanı 9 uzman çavuş, özlük hakları nedeniyle operasyona çıkmadı.

Şırnak'ta 9 uzman çavuş, özlük hakları iyileştirilmediği gerekçesiyle operasyona çıkmadı. Haklarında 'itaatsizlikten' soruşturma açıldı.

Terörle mücadelenin en yoğun olduğu illerden Şırnak'ta görevli 9 uzman çavuş, özlük haklarına yönelik iyileştirmeler yapılmadığı gerekçesiyle operasyona çıkmadı.

Sabah Gazetesi'nde Ceyda Karaaslan imzası ile yeralan habere göre; Yaklaşık iki yıldır Şırnak Çakırsöğüt'te görev yapan 9 uzman çavuşa, bir ay önce gece operasyonu emri geldi. Ancak, uzman çavuşlar "Haklarımız verilmiyor. Operasyona çıkmayacağız" diyerek emre karşı geldi. Operasyona çıkmayan uzman çavuşlara komutanları tarafından önce "istifa edin" denildi.

Ancak, 9 uzman çavuşun "Hayır, etmeyeceğiz. Her şeyi göze aldık. Bizi mahkemeye çıkarın" diyerek istifa çağrısına da karşı geldikleri öğrenildi. Bunun üzerine uzman çavuşlar hakkında Askeri Savcılık tarafından "emre itaatsizlik" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Uzman çavuşların sözleşmesini 20 Kasım'da sona ereceği öğrenildi. TSK'da sayıları 3 bini bulan uzman erbaşların ve ailelerinin sosyal tesislere girmeleri yasak. Lojman kapasitesinin yüzde 5'inden yararlanabiliyor, MKE'den bedel karşılığında silah edinebiliyor, silahlarını yanlarında taşıyamıyorlar. Kıdem yılları maaşlara yansımıyor, uzman erbaşlara 900-1400 TL arasında maaş ödeniyor.

45 yaşına gelince "yaş haddi" nedeniyle ilişiği kesiliyor. İlişik kesme sebebi yaş haddi olduğu için başka bir devlet kurumunda da çalışamıyor. Emekli sandığı kanunlarına göre emekli olabilmek için prim günlerini doldurmuş olsa dahi 65 yaşını açıkta ve güvencesiz, maaşsız beklemek zorunda kalıyor.

Milliyet



Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs