En Sıcak Konular

'Doğan Yayın'ın yüzde 29'u satılıyor

19 Kasım 2009 16:44 tsi
'Doğan Yayın'ın yüzde 29'u satılıyor Maliye'nin kestiği astronomik vergi cezası karşısında zor günler yaşayan ve medya grubunda bulunan şirketlerden birkaçını satacağı kamuoyuna yansıyan Doğan Yayın Holding, yüzde 29 hissesini satacağını duyurdu.

Doğan Yayın Holding'in yüzde 29 hissesi 356.7 milyon lira karşılığında Axel Springer AG'ye satıldı.

DYH tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin, 802 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 29'unu temsil eden 232.580.000 TL nominal değerli 232.580.000 adet hisse senedinin ve Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin çıkarılmış sermayesinin gerekli izinler alındıktan sonra 1.000.000.000,-TL'ye çıkarılmasında ihraç edilecek 198.000.000,-TL nominal değerli hisse senetlerinden, 57.420.000,-TL nominal değerli 57.420.000 adet hisse senedinin [birlikte toplam 290.000.000,-TL nominal değerli 290.000.000 adet hisse senedi], ileride revizyona tabi olmak kaydıyla, yapılan pazarlıklar neticesinde, toplam 356.700.000,-TL bedel ile Axel Springer AG'nin bir bağlı ortaklığına satılması konusunda mutabakata varılmıştır. Bu itibarla, 27.11.2008 tarihinde imzalanan ancak koşullar sağlanamadığından "kapanış"ı yapılamayan sözleşmeler yürürlükten kaldırılmıştır.   

Mutabakata varılmış olması, bir önceki paragrafta belirtilen Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senetlerinin satış işleminin gerçekleştiği ve/veya hisse senedi devir işleminin hukuken tamamlandığı anlamına gelmemektedir. Söz konusu hisse senedi satış işleminin gerçekleşebilmesi ve hisse senedi devir işleminin hukuken tamamlanabilmesi için, mutabakat metninde yer alan "koşulların" sağlanmış olması ve bunun da taraflarca karşılıklı olarak kabul edilmiş olması gerekmektedir.

Söz konusu hisse senedi satış işleminin gerçekleşebilmesi ve hisse senedi devir işleminin hukuken tamamlanabilmesi; diğer bir ifade ile sağlanan mutabakatın "kapanış" işlemlerinin tamamlanmış sayılabilmesi, Doğan Yayın Holding A.Ş. bünyesinde Vergi İdaresi ile Vergi Mevzuatı kapsamında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile RTÜK Mevzuatı kapsamında devam eden süreçlerin, olumlu bir şekilde sonuçlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması koşullarına bağlanmıştır. Kapanış koşullarının sağlanamaması durumunda, taraflarca sağlanan mutabakat tekrar gözden geçirilebilecek veya bu mutabakat geçersiz hale gelebilecektir.    

Varılan mutabakata göre; nihai satış bedeli, 31.03.2016 tarihinde belirlenerek ödenecek olup, bu bedel 31.03.2016 tarihinde Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senedinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'ndaki "geçmiş üç aylık ağırlıklı ortalama fiyatının aritmetik ortalaması" esas alınarak tespit edilecektir. Satışa konu Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senetlerinin bu şekilde hesaplanan piyasa değerinin bu gün için mutabık kalınan 356.700.000,-TL'den fazla olması durumunda, aradaki farkın yarısı satışa konu Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senetlerinin bugün için kararlaştırılan  356.700.000,-TL satış bedeline eklenecektir. Bu şekilde tespit edilecek satışa konu Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senetlerinin piyasa değerinin 356.700.000,-TL 'den az olması durumunda ise söz konusu tutarın tamamı, satışa konu Doğan Yayın Holding A.Ş. hisse senetleri için kararlaştırılan 356.700.000,-TL bedelden düşülecektir.

Mutabakata göre, Doğan Yayın Holding A.Ş. Yönetim Kurulu on üyeden oluşacak; bu üyelerin beşi Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'yi, üçü ise Axel Springer AG'yi temsilen görev yapacaktır.

Kapanış koşullarının sağlanması durumunda; "kapanış"ın tamamlandığı; mutabakat ile ilgili ilave bilgiler ve varsa oluşacak "bağlı ortaklık hisse senedi satış kazancı" tutarı ayrıca kamuya açıklanacaktır."

Hürriyet



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs