Korkunç! | " /> Korkunç! | "/>

En Sıcak Konular

Kafes Planı'na sert tepki: Korkunç!

19 Kasım 2009 14:43 tsi
Kafes Planı'na sert tepki: Korkunç! Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Taraf Gazetesi'nde yer alan 'Kafes Operasyonu Eylem Planı'na sert tepki gösterdi.

Çetin, "Bunlar insan hafsalasının alamayacağı vahim ve korkunç planlardır." dedi. Avukat Ergin Cinmen de, planı 'vahim' olarak niteledi.

Avukat Fethiye Çetin, Taraf'taki haber karşısında şaşkınlığa düştüğünü belirterek, "Bu iddialara baktığımız zaman dehşet içinde kalmamak mümkün değil. Çünkü insanın hafsalasının, zihniyetinin alamayacağı vahimlik ve korkunçlukta bir takım planlar söz konusu. İnsan yorumlamakta güçlük çekiyor." dedi. Bu ülkenin vatandaşlarının büyükçe bölümünü düşman olarak gören bazı kişilerin planlar yaptığına dikkat çeken Fethiye Çetin, "Bu planlarda, yapacakları savaşta azınlıkları da 'harcanacak, kullanılacak, öldürülecek' unsurlar olarak görüyorlar. Bu ülkenin vatandaşları, bu kavgada, bu mücadelede, bu savaşta harcanacak, öldürülecek araç malzemesi olarak görülüyor. Bunu benim anlayabilmem mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Dink ailesinin bir diğer avukatı Ergin Cinmen de, bu planın içeriğinin çok vahim olduğunu söyledi. Cinmen, "Çok önemli bunlar. Yargılama aşamasında değerlendirilecek. Yargılama aşamasında gerçekliği tespit edilirse 'Türkiye'nin durumu gerçekten vahimmiş' derim. Yargı süzgecinden geçecek ciddi olaylar bunlar." dedi.

Taraf Gazetesi'nin bugünkü manşetinde, Mart 2009 tarihli ve altında Ergenekon'dan tutuklanan Yarbay Ercan Kireçtepe'nin imzasının olduğu öne sürülen 'Kafes Eylem Planı'na geniş yer veriliyor. 4 aşamalı olduğu ifade edilen planın 'eylem' bölümünde; Adalar'da çeşitli yerlere bomba atılacağı, azınlık haklarını savunan kişilere suikast yapılacağı, Agos Gazetesi civarı gibi belirlenen yerlere ses bombalarının konulacağı, birçok yere şüpheli paket bırakılıp güvenlik güçlerinin meşgul edileceği, Adalar'da vapur seferleri düzenlenen iskelelere bombalı saldırı düzenleneceği, gayrimüslimlere ait mezarlıklarda sansasyonel eylemlerin icra edileceği, bazı tanınmış gayrimüslim iş adamı ve sanatçıların kaçırılacağı, gayrimüslimlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde sıklıkla araç, ev ve iş yerlerinin kundaklanacağı, tüm eylemlerin belirlenecek irticai örgütler adına üstlenileceği bilgisi yer alıyor.

(CİHAN) 



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs