En Sıcak Konular

AK Parti'li Kapusuz kesin konuştu

19 Kasım 2009 14:34 tsi
AK Parti'li Kapusuz kesin konuştu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, törerle mücadele konusunda, ''Artık kesinlikle söyleyebilirim ki PKK'nın miadı dolmuştur. Terör örgütünü çökerteceğiz.'' dedi.

Hükümetin, teslim olan terör örgütü mensuplarına yönelik 'PKK'ya iş verilecek, maaş verilecek, ev verilecek haberlerinin' maksatlı ve yalan olduğunu söyleyen Kapusuz, ''Türk milleti kavramını Anayasa'dan çıkartmayı düşünmüyoruz'' diye görüşünü ortaya koydu.

Tunceli isminin yeniden Dersim olması konusunda ise AK Parti yöneticisi Kapusuz, ''Dersim ile ilgili olarak O bölgede yaşayan insanlar isim değişikliğini istiyorsa neden olmasın. Eski isim yeni isim beraber de yazılabilir, ben karşı değilim'' şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı tarafından hazırlanan 'Anadolu'da Sabah' programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

''AÇILIM KONUSUNDAKİ YOL HARİTAMIZ 2001'DE ÇİZİLDİ''

AK Parti tarafından ortaya konulan 'demokratik açılım'ın aslında yeni olmadığını söyleyen Kapusuz, 2001 yılında hazırladıkları parti programında Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik hususların bunun açık bir göstergesi olduğunu bildirdi. Türkiye'nin, önündeki problemlerden kurtulmasının bir yönünün de kardeşlik projesine bağlı olduğunu belirten Kapusuz, ''Türkiye'nin ciddi problemleri var çözüm ise hükümete ait. Elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. Biz, yol haritasını 2001 yılında belirledik. O günkü planı bugüne uygulayarak geldik. Demokratik ülkelerde temel hak ve özgürlükler nasıl yüksekse ülkemizde de bu hak ve özgürlüklerin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Bu, ancak ve ancak kardeşlik projesi ile olur.'' diye konuştu.

Kapusuz, Hükümetin ortaya koyduğu Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin iki hedefi olduğunu, bunların 'terörü bitirmek ve ekonomik-sosyal ve kültürel alanda ilerlemek' olduğunu kaydetti. Siyasi parti olarak ve devletin tüm organlarıyla birlikte bu işe devlet politikası olarak baktıklarını söyleyen Salih Kapusuz, amacın, milli birlik ruhuyla bu süreci devam ettirmek olduğunu vurguladı. Muhalefetin ise bu işi parti meselesi olarak gördüğüne işaret eden Kapusuz, "Asıl bu, partiler üzeri bir şey. Herkes çözümden yana tavır almalı. Geçtiğimiz hafta sonu 81 il teşkilatını topladık. Demokratik açılımın geçmişini, şimdisini ve geleceğini konuştuk.'' dedi.

''TÜRKÇEDEN TAVİZ VERMEYİZ, TÜRK MİLLETİ KAVRAMI ANAYASADAN ÇIKMAYACAK''

AK Partili Kapusuz, iktidar partisinin kırmızı çizgilerini ise şöyle özetledi: ''Anayasa'da millet kavramında değişiklik düşünmüyoruz. Türk milleti kavramını Anayasa'dan çıkartmayı düşünmüyoruz. Bazı siyasi parti liderleri 'önce Türkçeyi bozacak' diye beyanlarda bulundular. Biz, resmi dil olarak Türkçeden taviz vermeyiz. Üniter yapı, Cumhuriyet kazanımları hakkında hiçbir sorunumuz yok. Teminatı da AK Parti'dir. Resmi dil ve eğitim dilini Türkçe kabul ediyoruz. Nasıl farklı bir dil öğrenmek mümkünse Kürtçe de öğrenilebilir. Biz bu konuda dil öğrenilebilmesi için bir düzenleme yaptık.''

''DTP HABUR'U İSTİSMAR ETTİ''

Demokratik açılım kapsamında eve dönüşlerin DTP tarafından istismar edildiğini kaydeden Kapusuz, Habur'da yaşananların bunun en somut örneği olduğunu bildirdi. Habur'da yaşananlara milletin de kendilerinin de büyük tepki gösterdiğini vurgulayan Kapusuz, ancak bu olaydan ötürü kardeşlik projesinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Kapusuz, bu konuda şöyle konuştu:

''Habur'da sergilenen görüntüler, 'DTP'nin dağdan inenleri kullanmasını' hiç birimiz kabul edemeyiz. En sert tepkiyi biz verdik. İstismar yapılacak bir konu olmamalı. Öyle bir tablo için kardeşlik projesinden vazgeçemeyiz. (Hükümet için) PKK ve Apo ile (görüşme) kesinlikle gündemde yok. Biz, PKK ve Apo ile müzakere etmiyoruz. Bu yakıştırmalar son derece yanlış ve maksatlı.''

CHP'li Onur Öymen'in, hükümeti, terörle mücadele etmeyip demokratik açılım yapmasını eleştirmesi ve buna karşı 'terörle mücadele Dersim'deki gibi yapılır' örneği vermesine Kapusuz da tepki gösterdi. Kapusuz, buna yönelik olarak, ''Meclis'te Salı günü talihsiz bir açıklama yapıldı. Ve arkasında da duruldu. Terörle mücadelede de taviz vermedik yakın geçmişte. Türk Silahlı Kuvvetleri için sınır ötesi operasyona yetki verdik. Başbakanın da talimatı var, ne gerekiyorsa yapacağız.'' diye konuştu.

Hükümetin hiçbir zaman terörle mücadeleden uzaklaşmadığını belirten Kapusuz, terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu, PKK'yı yalnızlaştırmak için çabaladıklarını ifade etti. Suriye dün PKK'nın merkezi iken bugün iki ülke arasında vizelerin kaldırıldığına işaret eden Salih Kapusuz, Irak'ta, İran'da da aynı kararlılığın sürdürüldüğünü söyledi. ABD'nin de terörist başlarını uyuşturucu kaçakçısı ilan ettiğine dikkat çeken Kapusuz, şöyle devam etti:

"AB, bugün gerçek yüzlerini gördü ve PKK'yı yalnızlaştırdı. Artık kesinlikle söyleyebilirim ki PKK'nın miadı dolmuştur. Terör örgütünü çökerteceğiz. Birçok zararlı yayınlar yapılıyordu. Biz de TRT 6'yı koyduk. Binlerce faili meçhul cinayetler yapıldı. Bunlara engel olmak zorundaydık. Biz ilk geldiğimizde 25 yıllık OHAL'i kaldırdık. PKK'nın yaptığı istismarı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz.''

''TESLİM OLAN PKK'LILARA İŞ VERİLECEK, MAAŞ VERİLECEK HABERLERİ MAKSATLI''

Kapusuz, ayrıca, basında Milli Birlik Projesi'nin sekteye uğratılması için maksatlı haberlerin çıkartıldığını belirterek, ''PKK'ya iş verilecek, maaş verilecek, ev verilecek haberlerinin hepsi yalandır.'' diye konuştu. Teröristbaşı'nın yanına bile mahkum gönderilmesinin çarpıtıldığını dile getiren Kapusuz, ''Apo'nun mahkum gönderilmesinin sebebi demokratik ve eşitlikçi bir ülkeyi savunduğumuz içindir. Geçmişte F Tipi Cezaevini bahçeli önermiştir.'' diye ifade etti.

''DERSİM İSMİNİ VATANDAŞLAR İSTERSE NEDEN OLMASIN''

Diğer yandan, Tunceli isminin yeniden Dersim adını alması hakkında ise Kapusuz, ''Dersim ile ilgili olarak o bölgede yaşayan insanlar isim değişikliğini istiyorsa neden olmasın. Eski isim, yeni isim beraber de yazılabilir, ben karşı değilim.'' açıklamasını yaptı. Kapusuz, bu konunun her yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini, hassas davranılması gerektiğinin de altını çizdi.

''HANGİ KURUM OLURSA OLSUN YASAL OLMAYAN HERŞEYİN KARŞISINDA OLMALI''

Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıyan eylem planı hakkında ise Kapusuz, şunları dile getirdi: ''Islak imza ile ilgili olarak da yargı süreci devam ediyor. Hangi kurum olursa olsun yasal olmayan, hukuki olmayan her şey karşılığını bulmalıdır. Her kurum içinde yanlış yapan olabilir. Kurumları topyekun suçlamak yanlış olur.''

KIZILCAHAMAM KAMPI

Öte yandan, partisinin hafta sonu Kızılcahamam kampı hakkında da bilgi veren Salih Kapusuz, Cuma günü il başkanlarının toplanacağını, Cumartesi ve Pazar günü Kızılcaham'da istişare toplantıları yapacaklarını ifade etti. Bunu sadece demokratik açılım için yapmadıklarını belirten Kapusuz, şöyle dedi:

"Yılda iki kez yapıyoruz. Ülkenin iç ve dış meseleleri gündem maddeleri, geleceğe yönelik faaliyetlerimiz nelerin yapılması gerektiğini Kızılcahamam'da görüşeceğiz. Bu parti yola Türkiye'ye hizmet için çıkmıştır. Bugünkünden Türkiye'yi daha ileriye götüreceğiz.''

(CİHAN) 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs