En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yalanlama

19 Kasım 2009 13:50 tsi
Cumhurbaşkanlığı, ''Huber Köşkü'ne 6.4 milyonluk mobilya'' başlıklı haberdeki ''ihale konusu olduğu belirtilen bina ve harcamalara ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını'' bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ''Huber Köşkü'ne 6.4 milyonluk Mobilya'' başlıklı haber yayımlandığı hatırlatılarak, haberle ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

''Daha önce de çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurulduğu gibi geçen zaman içerisinde Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarında ve köşklerinde onarım, yenileme ve tefriş yapılması gerekliliği doğmuştur'' ifadesine yer verilen açıklamada, ortalama 7-8 yılda bir elden geçirilmesi gereken söz konusu binaların bakım ve onarım çalışmalarının yapılmamasının ilerideki maliyetinin çok daha yüksek olacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığının yerleşkelerinde bu amaçla başlatılan çalışmaların, şeffaflık ilkesine uygun olarak bu yıl da belirli bir plan dahilinde devam ettirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde tadilat ve dekorasyon işlerine ilişkin ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21. maddesine dayanılarak yapılmış ve davet edilen beş firma arasından anılan firmanın teklifi, ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak değerlendirilmiştir.

Anılan haberde iddia edilenin aksine, ihaleye konu olan yer Huber Köşkü değil, aynı yerleşkede bulunan ve 2000 yılında yapımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Konutu'dur. Huber Köşkü'nde haberde iddia edildiği gibi bir onarım ve dekorasyon yapılmamıştır. Yine, iddiaların aksine haberde belirtilen bedel, mobilya alımına değil, inşaat, tadilat ve dekorasyon işlerine ilişkin olup bunun yaklaşık yüzde sekseni inşaat ve tadilat (duvar ve söküm, beton, kalıp, demir, çatı örtüsü metal, ahşap doğrama işleri gibi) yüzde yirmisi ise mobilya ve dekorasyon işlerine ayrılmıştır.

Bu sebeple, haberde ihale konusu olduğu belirtilen bina ve harcama konularına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Diğer taraftan, firmanın uzmanlık konularının, kral ve şeyhlerin saraylarına özel mobilyalar tasarladığı belirtilerek vurgulanması, kamuoyunda belirli bir yönde kanaat oluşturmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendirilmiştir.

Konunun gerçekle bağdaşmayan iddialarla başka yönlere çekilmesi üzüntüyle karşılanmıştır.''
 
aa



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs