En Sıcak Konular

Adamın biri doktora gitmiş...

19 Kasım 2009 11:58 tsi
Adamın biri doktora gitmiş... Gidiş o gidiş!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu / Hürriyet Kelebek

Adamın biri doktora gitmiş...

Yalnız hekimlikteki ustalığıyla değil, kalemindeki ustalığıyla da kıskandığım meslektaşım Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın yeni kitabı “Adamın Biri Doktora Gitmiş... Gidiş O Gidiş!” geçen hafta yayınlandı.





 

Kitaptan bazı bölümleri Ahmet Hoca’nın da izniyle biz de yayınlayacağız ama “modern tıbbın yanlışlarını, tamamlayıcı tıbbın sorunlarını, alternatif tıp şarlatanlarının şaklabanlıklarını” gülerek ve düşünerek okumak istiyorsanız, bu kitap mutlaka elinizin altında olmalı. Kitaptan bir alıntı:

"Devetabanı kreminin nimetleri!

Derya Baykal’ın “Deryalı Günler” programında bitkisel ilaçlarla dalga geçmek için “Ben de böyle mucize bir ilaç yaptım. Devetabanı kremim astımdan ülsere, alerjilerden yaşlanmaya, kısırlıktan kansere modern tıbbın çare bulamadığı her hastalığa çok iyi geliyor” dedim. Espri Derya Hanım’ın da çok hoşuna gitti, karşılıklı şakalaştık, gülüştük.

Ertesi gün muayenehanemi “Devetabanı kremini nereden alabileceklerini, fiyatının kaç lira olduğunu” soran onlarca insan aradı. Hayal gücü geniş halkımız “Hoca bu kremi herkese vermiyormuş” şeklinde bir de şehir efsanesi türetmiş ki, şaşırdım kaldım.

Demek ki bir de bu işi pür ciddiyetle ve biraz da dini motifler katarak yapsaymışım şimdi paraya para demeyecekmişim. Oysa herkes benim gibi saf değil. ınsanların bu zaaflarını çok iyi bilen, ağızları vapur satıcıları gibi güzel laf yapan bitki tüccarları dillerinden Allah, peygamber, Kuran kelimelerini de eksik etmeden insanları aldatmaya devam ediyorlar.

Bunlar görünüşte soğanın, sarımsağın, domatesin, maydanozun, enginarın vs. nimetlerini sayıp döküyorlar ama amaçları halkı beslenme konusunda aydınlatmak falan değil, bir hastalığı tedavi edici etkileri olduğunu gösteren, hiçbir bilimsel kanıtı bulunmayan, kendi yapıp sattıkları bitkisel ilaçlarının reklamını yapmak.

Tabii ki yediğimiz her meyvenin, sebzenin, otun sağlığımız için birçok yararı var ama herhangi bir sebzeyi veya meyveyi yiyerek bir hastalığı önlemek veya tedavi etmek, mesela keçiboynuzu pekmeziyle astımdan kurtulmak, enginarla hepatiti iyileştirmek, domatesle prostat kanserine yakalanmamak gibi bir şey mümkün değil."

Kitap hakkında daha detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayınız



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,445 µs