En Sıcak Konular

Şiddet reklam alamayacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Şiddet reklam alamayacak! Ana haber bültenlerindeki şiddet görüntülerinin etkilerini araştıran Reklamverenler Derneği, bu görüntüleri sonlandırmak için önemli bir karar aldı... İşte ayrıntılar...

Çocuk ve gençlerdeki şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen şiddet olaylarını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, Reklamverenler Derneği Başkanı Hakan Uyanık'ı dinledi.
 
Uyanık, bir dizinin kimler tarafından, ne sıklıkla izlendiğine dikkat ettiklerini, içeriğine işlerinin gereği bakmadıklarını söyledi.
 
Ana haber bültenlerindeki şiddet görüntülerinin insan sağlığına etkilerini araştırdıklarını bildiren Uyanık, bu çerçevede dört televizyon kanalını kayıt altına aldıklarını ifade etti.
 
Uyanık, psikolog gözetiminde bu araştırmanın yapıldığını belirterek, haberlerdeki bir şiddet görüntüsünün beş kez tekrarlandığını vurguladı.
 
Uyanık, araştırma sonuçlarına göre, haberlere verilecek reklamın kesilmesine yönelik çalışma başlatacağını dile getirdi.
 
Televizyon yayıncılarının, ''Ama insanlar bunu istiyor'' diyeceğini belirten Uyanık, haberlerin reytinglerinin yayınlanmaması, haberde yarış olmamasını istediklerini ancak bu konuda karşı tarafı ikna edemediklerini anlattı.
 
''Baba filmi şiddetin önde gideni"
 
Uyanık, Kurtlar Vadisi dizisinin, şiddet konusunda 'marka' olduğunu ifade ederek, ancak Mario Puzo'nun yazdığı ve sinemaya aktarılan 'Baba' filminin şiddetin daha 'önde gideni' olduğunu söyledi.
 
Uyanık, ''(Kurtlar Vadisi'ne reklam verirsem bu sorun, vermeyeceğim ama Baba'ya vereceğim) Bu ayırımın yapılması lazım. Bu diziye, bizim üyemiz bazı kuruluşlar reklam vermedi'' diye konuştu.
 
AGB'nin 40 ilde 2 bin 500 hane üzerinde izleyici araştırması yaptığına işaret eden Uyanık, bu araştırmaların sonuçlarının açıklanmasını eleştirdi.
 
Uyanık, bunun sonuçlarının açıklanmasıyla AGB'nin inanırlığını kaybettiğini, değerini düşürdüğünü savunarak, ''Bu araştırmaların tüketiciyle ilgisi yok. İzleyici, en çok izleniyor diye, izlemiyor'' dedi.
 
Reklamlarda cinsellik...

 
AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç ise, araba reklamlarının 'yarı çıplak bayanlar', lastik reklamlarının 'bikinili bayanlar' ile yapıldığını ifade ederek, reklamların içeriğinde cinsel, fiziksel ve duygusal şiddet olduğunu söyledi.
 
Ergenç, reklamların içeriği konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine Uyanık, Reklam Özdenetim Kurulu'nun şikayet üzerine reklamları incelediğini ve bunun sonucunda kuruluşların, bu reklamı yayınlamadığını ifade etti.

CNNTurk



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs