Star ve Radikal kavgası büyüyor! | " /> Star ve Radikal kavgası büyüyor! | "/>

En Sıcak Konular

Star ve Radikal kavgası büyüyor!

19 Kasım 2009 11:22 tsi
Star ve Radikal
 kavgası büyüyor! Star'ın, TSK'nın servis yaptığı gazeteler arasında Radikal'i göstermesi kavga çıkarttı. Radikal'in dünkü açıklamasına Stardan bugün cevap geldi...

‘TSK plan’ları kaynaklı haberleri için “Servis etmediler, ihbar geldi öyle yaptık” diyen Radikal, Eylül 2007 tarihli plandan sonraki 6 ayda ‘okulda namaz’ konulu 11 haber yapmış

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın Ergenekon sanığında yakalanmasıyla ortaya çıkan ‘cunta’ yapılanmasının ‘kara propaganda’ faliyetleri kapsamında hazırlandığı iddia edilen Eylül 2007 tarihli Bilgi Destek Planı’nda bazı paket haberler hazırlanması ve bunun medyaya servis edilmesi isteniyordu. Star, bunun üzerine, başlıkları verilen ‘servis haberlerin’ gazetelerde hemen hemen ‘plan’daki başlıklarla yer aldığını örnekleriyle kamuoyuna duyurdu. Bunun üzerine Radikal gazetesi, “Servis etmediler, ihbar geldi öyle yaptık” açıklamasında bulundu.

6 AY İÇİNDE 11 ‘OKULDA NAMAZ’ HABERİ

Google’da yapılan basit bir aramada ise, Eylül 2007 tarihli plandan sonraki 6 ay içinde Radikal’de ‘okulda namaz’ konulu 11 haberin yayınlandığı ortaya çıktı. İşte Radikal’in o haberleri: 

.• Anasınıfını mescide çevirdiler (5.10.2007): Ardahan’ın Damal ilçesindeki Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nda iftara katılan müftüler, 100 metre ileride cami varken, akşam namazını mescide çevirdikleri anasınıfında kıldı.

• Lisede Mescid: Öğretmen imam, öğrenciler cemaat (29.10.2007): Adana Tepebağ Lisesi’nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü.

DİNİ BASKI OKULDAN KAÇIRTMIŞ!

• Okulda namaz serbestmiş! (31.10.2007): Tepebağ Lisesi’nin bodrum katında mescit açıldığının ortaya çıkmasıyla birlikte, namaz kılanlara imamlık yaptığı öne sürülen din kültürü öğretmeni ‘okulda namaz serbest’ dedi.

• Dini baskı Anadolu lisesinden kaçırttı (21.11.2007): Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde dini baskı gördüklerini iddia eden dört öğrenci okul değiştirdi.

• Bir tek imam eksik (21.1.2008): İstanbul Erkan Avcı Anadolu Teknik Lisesi’nin zemin katında bir oda, mescit olarak kullanılıyor. Öğretmen ve öğrenciler birlikte namaz kılıyor.

• ‘Türban takmadığım için yurttan atıldım’ (1.4.2008): Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle özel bir yurda yerleştirilen Marta Uğuz, ‘adını değiştirmediği, türban takmadığı ve namaz kılmadığı” için yurttan atıldığını söyledi.

• ÇYDD okulunda herkes cuma namazında (31.5.2008): Kars’ta ÇYDD’nin yapımına katkıda bulunduğu okulda bütün öğrenciler cuma namazı kılmaya gidiyor.

• Ders saatinde damda namaz (4.6.2008): Derste olması gereken Fatih Terim Lisesi öğrencileri, okulun damında toplu namaz kılıyor.

 

 


 


MESCİDİ ŞİKAYET EDİNCE TAYİNİ ÇIKMIŞ

• ‘Okulda mescit var’ dedi, tayini çıktı (13.6.2008): ‘ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde mescit var’ diye Adana Valiliği’ne 40 veliyle birlikte dilekçe veren İngilizce öğretmeni tayin edildi.

• Namaz kılmayana kırık not iddiası (17.6.2008): Yeşilova ilçesindeki çok programlı lisenin müdürü hakkında öğrencileri namaz kılmaya zorladığı iddiasıyla, savcılığa ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne  şikâyette bulundu.

• İmam-öğretmen dönemi (19.11.2008): İzmir Güzelbahçe’de 5 cami imamı din kültürü derslerine girmek için görevlendirildi.

Basın örgütleri planlı manşetlere hala sessiz 

‘TSK planları’ndakiyle aynı başlıkta haberlere yer verildiğinin ortaya çıkmasının ardından basın örgütlerinden ve gazetelerden hiç tepki gelmedi

‘Cunta’ yapılanmasının ‘kara propaganda’ faaliyetleri kapsamında Eylül 2007 Destek Planı’nda bazı paket haberler hazırlanmasını ve medyaya servis edilmesini istemesi ve bunların planda istenen şekilde bazı gazetelerde yer alması karşısında basın örgütleri ile gazetelerin sessiz kalması dikkat çekti. 

TEK SATIR TEPKİ YOK

Başta Basın Konseyi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere, benzer konularda kınama açıklamaları yapan ve konuyu dikkatle izleyen meslek örgütlerinin, olayın ortaya çıkmasının üzerinden günler geçmesine rağmen hiç bir açıklama yapmadığı görüldü. Gazeteler de duruma tepki göstermedi.

Okulda namaz 32 yıldır serbest!

Radikal gazetesinin, ‘okulda namaz kılmayı’ suçmuş gibi sayfalarına taşırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Talim Terbiye Kurulu’nda 13 Aralık 1977 tarihinde karara bağladığı genelgesini ısrarla görmezden gelmesi dikkat çekti. 

‘İBADET YERİ GÖSTERİLMELİ’

Genelgeye göre okul yönetimleri öğrencilere ibadet yapacakları mekan ayarlamak zorunda. Genelge, Süleyman Demirel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe zamanında bütün valiliklere dönemin müsteşarı Abdurrahman Demirtaş imzasıyla gönderildi. Din ve vicdan özgürlüğüne vurgu yapılan genelgede  şöyle deniliyor:

ANAYASA HATIRLATILDI

“Din ve vicdan hürriyeti Anayasamızın 19. maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bu itibarla bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri dışında ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir.”

Kaynak: Star Gazetesi



Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,421 µs