Türkiye'nin kredi notu neden artmıyor? | " /> Türkiye'nin kredi notu neden artmıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'nin kredi notu neden artmıyor?

19 Kasım 2009 11:16 tsi
Türkiye'nin kredi notu neden artmıyor? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından 'Türkiye’nin notu neden artmıyor' sorusuna ilginç bir cevap geldi. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu neden yükseltmediklerine bu cevabı verdi:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin notunu niye artırmadıklarını araştıran ekonomi bürokratları, ilginç bir cevap ile karşı karşıya kaldılar.

AK Parti hakkındaki kapatma davasının yeniden gündeme gelmesi ve Ergenekon Operasyonu ile açığa çıkan demokrasiye müdahale planlarına dikkat çeken kredi kuruluşları, notun düşüklüğünün nedenini, ‘ekonomi yerine, siyasi kriterlerde arayın’ mesajı verdi.

BÜROKRATLAR ARAŞTIRDI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin notunu küresel krizden en fazla etkilenen ülkelerin bile altında tutması, son dönemde tartışma konusu olmuştu.

Ekonomiden sorumlu bakanlar ve ekonomi bürokratları, Türkiye’nin kredi notunun düşük tutulması konusunda, kredi kuruluşları ile görüşüleceğini açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından ekonomi bürokratlarının, kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye’ye yönelik raporları hazırlayan uzmanlarla görüştükleri öğrenildi.

Görüşmelerde ise uzmanların küresel krize Türk ekonomisinin gösterdiği direncin büyük bir başarı olduğunu kabul ettikleri, ancak bazı siyasi gelişmelerin Türkiye’nin risk priminin sürekli yüksek kalmasına yol açtığını söyledikleri bildirildi.

‘RİSK PRİMİNİZ ARTIYOR’

Ekonomi bürokratları ile kredi derecelendirme kuruluşlarının uzmanları arasında ilginç bir konuşmanın geçtiği de belirtildi.

Ekonomi kulislerinde dolaşan bilgilere göre, bir üst düzey bürokrat, kredi derecelendirme kuruluşunun yöneticisine, Türkiye’nin kredi notunu niye arttırmadıklarını sordu.

Türkiye’yi yakından takip eden şirketin yöneticisi bu soruya, “Notun niye artmadığını anlamak istiyorsanız, son dönemdeki Türkiye’nin gündemindeki konulara bir bakın.

İktidardaki parti hakkında yeniden kapatma davası gündemde. Telefon dinlemeleri ve demokrasiye müdahale planları yine aynı şekilde uzun süredir gündemde.

Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin risk primini de artırıyor” yanıtını verdiği belirtildi.

Kapatma davası veri sepetine girdi

Yargının dinlendiğine ilişkin tartışmalarla birlikte gündeme gelen AK Parti hakkında yeniden kapatma davası açılmasına ilişkin talepler, Türk ekonomisinin önündeki risklerin ele alındığı veri sepetine de girdi.

Bu yöndeki riskin Türk ekonomisinin toparlanmasını geciktireceği ve faizleri yükseltmesi bekleniyor. Yabancı yatırımcıların da AK Parti hakkında kapatma davası açılmasına yönelik tartışmaları yakından takip ettikleri bildirildi.

Özellikle Türkiye’de ortağı bulunan yabancıların , patrnerlerinden bilgi aldığı öğrenildi.

star

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs