En Sıcak Konular

Unakıtan ekonomistlerin asabını bozdu!

0 0 0000 00:00 tsi
Unakıtan ekonomistlerin asabını bozdu! "Bankaları kim alırsa alsın kardeşim" ve "Özelleştirme İdaresini de özelleştirelim" şeklinde cümleler kuran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomistleri sinirlendirdi. iyibilgi'ye konuşan Prof. Cihan Dura, Bakan'ın bu açıklamalarını bakın nasıl yorum

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kendisinin iş aleminden gelen bir Bakan olduğunu belirterek, ''(Damdan düşen anlar) derler ya ben bu işi bilirim'' dedi.
CNN Türk'de canlı yayına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi tahsilatında gelinen noktayı anlatırken, göreve geldiklerinde yıllık tahsilatın 65 milyar YTL olduğunu, 2006'da ise 151 milyar YTL'ye ulaşıldığını söyledikten sonra şok edici cümleler kurdu!

"Kim alırsa alsın be kardeşim"

Bazı çevrelerin herşeyi olumsuz gösterme eğiliminde olduğunu da anlatan Unakıtan, ''Başarılı olsan, ağzınla kuş tutsan, birisi (kuşu yandan tuttu) diyor'' şeklinde konuştu. Ekonomide geçen yıl yaşanan türbülansın 6 milyar YTL'lik bir maliyeti olduğunu belirten Maliye Bakanı, vergi kaçağını anlatırken, ''Devletten ödemeler var. Adam, devletten aldığını kaydetmemiş. Bunlar da var. Devletten güle oynaya alıyor ama yazarken, gelir olarak yazmamış'' açıklamasında bulundu. Özelleştirmenin de değişmez politikaları olduğunu söyleyen Unakıtan, şöyle devam etti:

"TÜPRAŞ'ı Koç devletten iyi idare eder"

''TÜPRAŞ'ı sattık. TÜPRAŞ'ı Koç mu iyi idare eder, devlet mi? Özel sektör daha iyi idare eder. Sattığımız zaman büyük büyük paralar alıyoruz. İşte işletiliyor, karı artıyor. Ben de tıkır tıkır vergimi alıyorum. Özelleştirme oluyor, zarardan kurtuluyor. (Efendim bu bankayı o aldı, bu aldı). Kim alırsa alsın be kardeşim. BDDK var. Kuralları var. Devlet, kaideyi koyacak. Adam milyarları kaçırmış, kimsenin haberi yok.''
     
Özelleştirme İdaresi de özelleşsin 

Maliye Bakanı Unakıtan, Halkbank özelleştirmesinde blok satış yerine halka arz yönteminin benimsenmesi ile ilgili soruyu yanıtlarken, bu tür büyük özelleştirmelerde danışman firmalarla çalıştıklarına işaret ederek, ''Danışman firma da bize bu yolu söyledi, (önce halka arz) dedi'' şeklinde konuştu.
Bunun Türkiye, Türkiye ekonomisi ve Özelleştirme İdaresi açısından da ''fevkalade doğru bir yol'' olduğunu dile getiren Unakıtan, özelleştirmeleri olabildiğince hızlı tamamlamayı istediklerini söyledi. Unakıtan, ''Benim en büyük hedeflerimden bir tanesi (Özelleştirmeyi bitirdik, Sayın Başbakanım özelleştirmeyi lağvettim ben, Özelleştirme Başkanlığını da kaldırdık, anahtarını da buyrun) demek. Özelleştirme İdaresi de kalksın, onu da özelleştirelim bitsin'' diye konuştu.

"Ekonomiyi yüneten biri ancak bu kadar sığ bakabilir"

Unakıtan'ın bu sözlerini kınadığını ifade eden Erciyes Üniveristesi öğretim üyesi ve yazar Prof. Dr. Cihan Dura, "Çok talihsiz bir açıklama. Artık bu hükümetten ümidimizi kestik. Bir ülkede bankacılığın yabancı sektörün eline geçmesinin ülkede yaratacağı büyük yıkımları fakülte öğrencisi bile biliyor. Bankacılık bir ülkenin kan dolaşımı gibidir. Yabancı sektörün bir ülkenin  bankalarının yüzde 20'sinden fazlasını alması ülke ekonomisinin yabancıların elinde oyuncak olması demek. Kemal Unakıtan'ın ülkeyi yöneten bir bakan olarak ekonomiye, "Vergimi alıyorum, kimin aldığından banane" cümlesinden ekonomiye ne kadar tek boyutlu ve sığ baktığını baktığı gözler önüne serilmiş oldu. Tehlikenin farkında olanların da işlerine gelmiyor. Artık bu hükümetten ülke menfaatine bir adım beklemek nafile. Umarım özelleştirme konusunda daha aşırıya gitmezler. Şu anda yapılacak en önemli şey, bir yasa çıkarıp, ülke zararına olabilecek özelleştirmelere karşı bir kalkan oluşturmak."

www.iyibilgi.com



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs