En Sıcak Konular

İki iddianame daha hazırlanıyor

19 Kasım 2009 10:44 tsi
Ergenekon davasının üç iddianamesine 1.5 ay sonra dördüncü ve beşinci iddianame eklenecek. Bunlarda Albay Dursun Çiçek'le ilgili iddialar da yer alacak

Ergenekon soruşturması kapsamında iki iddianame daha yazılıyor. Ergenekon soruşturmasına bakan dört savcı, ilk üç iddianamenin ardından dördüncü ve beşinci iddianameleri aynı anda yazıyor. İddianameler yaklaşık bir buçuk ay sonra tamamlanacak.

Ümraniye’de bir gecekonduda 2007 Nisan ayında bulunan 27 el bombasıyla başlayan süreçte bugüne kadar üç iddianame hazırlandı. Toplam 5 bin 817 sayfa tutan iddianamenin ardından devam eden süreçte iki iddianame daha yazılıyor. İddianameler Ergenekon soruşturmasına bakan dört savcı tarafından eş zamanlı olarak yazılıyor. İddianamelerin birinde, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda imzası bulunan ve Albay Dursun Çiçek yer alıyor. Diğer iddiamede ise Poyrazköy kazılarında ele geçirilen mühimmat ile ilgili askerlerin yer aldığı öğrenildi. İki iddianamenin de yaklaşık bir buçuk ay sonra tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulması bekleniyor.

Nisan ayında yapılan bir ihbar üzerine Poyrazköy’de Bedrettin Dalan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu İSTEK Vakfı’na ait arazide arama başlatılmış ve çok sayıda mühimat ele geçirilmişti. Mühimmatla ilgili olarak olarak iki binbaşı ve bir yarbay ‘terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan gözaltına alınıp, tutuklandı. Emekli albay Levent Göktaş’ın avukatı olan Serdar Öztürk tutuklanmıştı. Öztürk’ün bürosunda ‘AKP ve Fethullah Gülen’i bitirme planı’ olarak bilinen ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın da ele geçirildiği öne sürülmüştü.

Soruşturma kapsamında iki haftadır gruplar halinde askerlerin ifadeleri alınıyor. Dün beş asker Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek ifade verdi. Asrler serbest bırakıldı. Operasyonlarda ele geçirilen bazı belgelerde özellikle Ermeni cemaatinden kişilerin adreslerine ulaşıldığı öne sürüldü.

Başka bir iddianamenin konusu olacağı belirtilen olay ise Genelkurmay Harekât Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu öne sürülen ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’yla ilgili. “Laik düzeni yıkıp İslam devleti kurma hayalindeki AKP hükümeti ve Gülen Grubu başta dini oluşumların faaliyetlerine son vermek için çalışılacaktır” denilen belge fotokopiydi. Daha sonra bir ihbarcı subay belgenin orijinalini göndermişti.

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs