'sil baştan' | " /> 'sil baştan' | "/>

En Sıcak Konular

Behçet Oktay dosyası 'sil baştan'

19 Kasım 2009 10:37 tsi
Behçet Oktay dosyası 'sil baştan' Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın sır ölümünde sürpriz gelişme meydana geldi. 10 ay önce intihar ettiği öne sürülen Oktay'ın otopsisi esnasında kaburga kemiklerinin kırık çıkması dosyayı yeniden açtı.

Özel Hareket Daire Başkanı intihar etti Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın sır ölümünde sürpriz gelişme... 10 ay önce “intihar” denilerek kapatılan dosya, göğüs kafesinde meydana gelen bazı kırıkların ölümden önce gerçekleştiğinin belirlenmesi üzerine cinayet şüphesiyle yeniden açıldı.

Yaklaşık 10 ay önce kafasına bir el ateş ederek intihar ettiği ileri sürülen eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın soruşturma dosyası ailesinin verdiği itiraz dilekçesi ile yeniden açıldı.

Ailenin Adli Tıp uzmanlarından aldığı “Göğüs kafesindeki kırıkların bazıları ölmeden önce gerçekleşmiş” yönündeki mütaala, kapatılan dosyayı, cinayet soruşturmasına dönüştürdü.

'İNTİHAR' DENİLMİŞTİ

Türkiye geçen şubat ayında, Özel Harekat Dairesi'nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle sarsıldı. Olayın cinayet mi, intihar mı olduğu tartışması aylarca sürdü.

Ailesi ısrarla Oktay'ın intihar etmediğini savundu. Savcılık soruşturma dosyasını intihar gerekçesiyle takipsizlik kararıyla kapattı. Ancak otopsi raporunun gazetelerde yayınlanması tartışmaları yeniden başlattı.

Çünkü rapora göre Oktay'ın göğüs kafesinde 7 kırık vardı. Ayrıca kanında alkol ve uyuşturucuya rastlanmıştı. İşte bu noktalardan yola çıkan aile, Ankara Başsavcılığı'na dosyanın tekrar açılması için dilekçe verdi.

ADLİ TIP'ÇIDAN MÜTAALA

Dilekçeye, Eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özdemir Kolusayın'dan alınan mütalaa da eklendi. “Olayın intihar olması halinde vücudunda travma belirtilerinin olmaması gerekir” diyen Kolusayın'ın mütalaasının sonuç bölümünde şöyle denildi:

 “Baş, göğüs, el ve ayaklarda travmatik belirtilerin bulunması, kandaki alkol miktarının kişinin direncini yok edecek derecede çok yüksek olması nedeniyle intihar mümkün değildir.”

ÖLMEDEN ÖNCE KIRILMIŞ

Kolusayın, mütaalasında, kaburga kırıklarının nedeninin kalp masajı olamayacağı belirtilerek, “Kişiye kalp masajı yapıldığı bildirilmiş, sağ ve sol kaburgalarında ekimozlu ve ekimozsuz kırıklar tespit edilmiştir.

Bu durum, ekimozlu kırıkların kişi canlı iken, ekimozsuz kırıkların kişi öldükten sonra oluştuğunu kanıtlar” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, ailenin başvurusunu ve adli tıp uzmanının mütaalasını dikkate alarak soruşturma dosyasının yeniden açılmasına karar verdi.

Aileyi şüphelendiren 11 neden

Behçet Oktay'ın ailesinin Ankara Başsavcılığına verdiği dilekçede, daha önce “intihar” denilerek takipsizlik kararı verilen dosyayla ilgili şüpheler dile getirildi. İşte cinayet soruşturması açılmasına neden olan şüpheler:

1- İNTİHARA MEYİLLİ DEĞİL: Behçet Oktay intihara meyilli biri değildi. Ölümünden önce düzenlenen yemekte de gayet neşeli olduğuna ilişkin tanık beyanları var.

2- OKTAY SOLAKTI, YARA SAĞ ŞAKAKTA: Ateşli silah yaralanması sağ şakaktadır. Oysa Oktay solaktı.

3- TANIĞIN ELİNDE DE BARUT VAR: 25 Şubat 2009 tarihli atış artıkları analizine ilişkin ekspertiz raporu dikkate alınmamıştır. Bu raporda Oktay'ın iki elinde de atış artığı bulunmuştur. Ayrıca olay sırasında yanında bulunan Halil Kesici'nin de iki el avuç içi svaplarında atış artığı bulunmuş, tanığa bunun nedeni sorulmamıştır.

4- İKİNCİ EL ATEŞ EDİLMEK İSTENMİŞ: Ekspertiz raporuna göre, bir ateş fişeğin atıldığı, ikincisinin ise atılmak istendiği tespit edilmiştir.

5- SEKİZ METRE UZAKTA KAN İZİ: Olay yeri incelemesinde Oktay'ın bulunduğu yerden yaklaşık 8 metre uzaklıkta yoğun kan izine rastlanmış ancak inceleme yapılmamıştır.

6- ANAHTAR DIŞARIDA YERDE: Otomobilinin anahtarının dışarda karlar üzerinde bulunmasıyla ilgili çelişkiler tanığa sorulmamıştır.

7- SİLAHTAKİ PARMAK İZİ İNCELENMEDİ: Ölüme neden olan silah üzerinde parmak izi incelemesi yapıldığına ilişkin dosyada bilgi yoktur.

8- ARAÇ İÇİNDE DE İNCELEME YAPILMADI: Arabanın içinde, koltuklarda, kapılarda, yerde bulunan para, kürek ve anahtar üzerinde de parmak izi incelemesi yapılmamıştır.

9- SOL ARKA KAPI KİLİTLİ: Arabanın sol arka kapısı kilitli bulunmuştur. Bu kapı ancak içerden manuel olarak kilitlenebilir. Oysa bu kapıda da parmak izi incelemesi yapılmamıştır.

10- TELEFON KAYITLARI İNCELENMEDİ: Oktay'ın telefon kayıtları incelenmemiştir.

11- TANIK İFADESİ ÇELİŞKİLİ: Tanık ifadelerindeki çelişkiler giderilememiştir.

Yeni Şafak



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs