En Sıcak Konular

Yeni başkan bu 13 kişiden biri olacak

19 Kasım 2009 09:27 tsi
Yeni başkan bu 13 kişiden biri olacak 
Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek ve yeni genel başkanını bu toplantıda seçecek.

YARSAV'ın 2. Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin, ilk toplantısını bugün yapacağı bildirildi. Toplantıda, YARSAV Başkanı ile diğer organların seçimi yapılacak.

EMİNAĞAOĞLU ARTIK YOK
Genel Kurul'da yönetime giremeyen Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığa aday olma durumu da yok. Eminağaoğlu'nun ismi, Ergenekon soruşturması sırasında sık sık gündeme gelmişti. Bu da bir meslek kuruluşu olarak yola çıkmış olan YARSAV'ı son derece yıpratmış ve siyasi-ideolojik tartışmaların odağına oturtmuştu. Eminağaoğlu'nun seçilememesi, YARSAV üyelerinin bu gelişmelere tepkisi olarak görülüyor. YARSAV'ın 21. Olağan Genel Kurulu'nda, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yönetim kurulu listesine seçilemeyince, bütün gözler YARSAV'ın yeni yönetimine çevrildi.

BU İSİMLERDEN BİRİSİ YARSAV'IN YENİ BAŞKANI OLACAK
YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri, şu isimlerden oluşmuştu: Nuh Hüseyin Köse, Remzi Özdemir, Kazım Dağdeviren, Eray Karınca, Gürsel Özkan, Mehmet Ruşen Gültekin, Emine Ülker Tarhan, Leyla Köksal, Fetih Sayın, Muhammet Önder Tekin, Murat Arslan, Ali Rıza Aydın ve Hasan Akgedik. Bu isimlerden birinin YARSAV Başkanı olması bekleniyor.

EMİNAĞAOĞLU'NUN PLANI
Öte yandan yenilgiyi bir türlü hazmedemeyen Eminağaoğlu'nun, YARSAV'ı yeniden ele geçirebilmek için bazı formüller üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılması planlanan yönetim kurulu toplantısı, Eminağaoğlu'nun tüzük değişikliği yaparak yönetime girmeye çalışması üzerine bugüne ertelenmişti. İddiaya göre Eminağaoğlu, yönetim kuruluna seçtirdiği üyeleri topluca istifa ettirerek genel kurulu yeniden toplattıracak veya güvenilir ismi “emanetçi” olarak seçtirecek.

vakit



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,444 µs