çark etti | " /> çark etti | "/>

En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu çark etti

19 Kasım 2009 08:13 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu çark etti 
Gandi lakaplı Kemal Kılıçdaroğlu, Öymen’in Dersim gafını Meclis’te alkışladı. Ardından Tunceli’de Öymen’e “Gereğini yap” dedi. Şimdi de “O iş artık bitti” demekle yetiniyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir günü diğerine uymuyor. Meclis sıralarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim katliamını haklı gösteren sözlerine alkış tutan Kılıçdaroğlu, Tunceli’de istifa çağrısı yapmıştı. CHP grubuna katılmayarak protesto yaptığı düşünülen Kılıçdaroğlu, sanılanın aksine sadece yorgunmuş.

CHP’li Onur Öymen’in demokratik açılıma muhalefet etmek için verdiği “Dersim’de analar ağlamadı mı” örneği kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı. Öymen’e tepki gösterdiği düşünülen Kılıçdaroğlu’nun son açıklaması da tepki görecek cinsten.

BU BİR PROTESTO DEĞİLDİ

“Dersim’de analar ağlamadı mı?” dediği için Öymen’e istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, dün Meclis’te kendisine yöneltilen sorulara partisiyle ilgili bir problemi olmadığı yönünde cevap verdi. Grup toplantısına katılmamasının sessiz protesto ya da istifa edeceği şeklinde yorumlandığı yönündeki soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, annesini kaybettiğini hatırlatarak, “Bu bir protesto değildi, yorgundum gelemedim” dedi. İstifa edip etmeyeceğine yönelik soruya ise “Yok öyle birşey. Partimlede de küskünlüğüm yok. O iş artık bitti. Misyonumuz partiyi zayıflatmak değil, güçlendirmek” yanıtını verdi.

KATLİAM ONA ANLATILMIŞTI

1937-1938 Dersim olaylarını anlatırken “Mağaralara iltica etmişlerdi. Ordu zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içinden. Bunları fare gibi zehirledi. Yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini kestiler” diyen eski bakanlardan İhsan Sabri Çağlayangil’in bu sözleri kendisi de Tuncelili olan Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattığı ortaya çıktı. Ses kaydı internet sitelerinde bulunan röportajı iddiaya göre Kılıçdaroğlu eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aracılığıyla 1987 yılında Çağlayangil’in Bursa’daki evinde yaptı. İddia sahibi Tunceli eski Baro Başkanı avukatı Hüseyin Aygün bu bilgiyi bizzat bir yıl önce Tunceli’ye gelen CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’ndan duyduğunu söyledi.

Vekil kalmak derdindeler’

Bir dönem CHP Genel Sekreterliği yapan ve özellikle seçim anketleriyle gündeme gelen Tarhan Erdem, Onur Öymen’in sözlerinin ardından partide yaşananlar için “CHP’nin hali yürekler acısı. Tekrar milletvekili olmak istedikleri için kimse muhalefet etmiyor” dedi.

star



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs