En Sıcak Konular

Mete'nin ölümü sanat dünyasını şok etti

18 Kasım 2009 22:04 tsi
Ömer Lütfi Mete'nin ölüm haberini Kurtlar Vadisi Gladio'nun galasında öğrenen oyuncu ve yönetmenler büyük üzüntü yaşadı. Ekmek Teknesi'nin 'Heredot Cevdet'i Hasan Kaçan gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık bir sene önce kalp krizi geçiren ve hastanedeki tedavisinin ardından ev istirahatına çekilen Mete, İstanbul'daki evinde vefat etti. Karikatürist, oyuncu ve senarist Hasan Kaçan, ölüm haberini galaya gelirken aldığını ve büyük üzüntü duyduğunu gözleri dolu anlattı.

Kaçan, "Ömer ağabey bizim çok yakınımızdı, biz filmle galayla filan uğraşırken aradan kaçtı gitti. 1 sene önce bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve o günden beri hep gitmek isteyen bir hali vardı." dedi.

Mete'yle uzun yıllar süren bir ağabey kardeşlik ilişkisi bulunduğunu dile getiren Kaçan, Kurtlar Vadisi'nin doğuşunu sağlayan kişinin de Mete olduğunu ifade etti. Kaçan son olarak, "Şiirleri ve yazıları birçok insana da ilham verdi. İnşallah biz de onun yazdıklarına çizdiklerine layık oluruz. Hiçbir şey değilse gençlere bir duruş gösterdi ve bu çok önemli diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kurtlar Vadisi Gladio filminin yönetmeni Sadullah Şentürk de Mete'nin ölüm haberini galaya gelirken öğrendiğini ve çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Şentürk, "Allah rahmet eylesin, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ömer Bey'in Pana Film üzerinde emeği çoktur. Raci Şaşmaz'ın hocalarından biridir senaryo konusundan. Çok güzel bir abimizdi. Benim de asistanlığım döneminde kendisiyle çalışmışlığım vardır." ifadelerini kullandı.

Kurtlar Vadisi Gladio'nun başrol oyuncusu Musa Uzunlar ise yaklaşık yarım saat önce Mete'nin ölüm haberini aldığını ve büyük üzüntü yaşadığını kaydetti. Uzunlar, Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini böylesi insanların dünyaya az geldiğini dile getirdi. Uzunlar son olarak, Mete'nin ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin köklü sinema oyuncularından Ediz Hun da Mete'nin ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hun, "Ömer beyin ölümüne çok üzüldük, insan hayatı bazen bir pamuk ipliğine bağlı bazen de çok dirençli olabiliyoruz. Ailesine Allah'tan rahmet eylesin diyorum." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs