En Sıcak Konular

Bu ittifaka Bush çok kızacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Bu ittifaka Bush çok kızacak! Rus lider Vladimir Putin'in ABD'ye açıkça "dünyayı sadece size bırakmayız" mesajı vermesinin ardından Bush'u kızdıracak garip bir işbirliğine gidildi: Rusya, Çin ve Hindistan ABD'ye meydan okudu.

Rusya’nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant’ta yayımlanan "Çok Kutuplu Gün" başlıklı haberde, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen toplantıya katılan 3 ülke dışişleri bakanlarının, ABD’ye karşı bir yönlendirmeleri olmadığını açıkladığı, ancak birçok gözlemcinin aksi görüşte olduğu kaydedildi.

Haberde, Hindistan ile Çin arasında uzun yıllardır dondurulmuş durumda olan ilişkilerin yeniden ısınmasının, Moskova’ya 1998’den yapmak istediği "3 taraflı danışmaların yapılması" düşüncesiyle ilgili kararlı adımlar atması imkanı verdiği vurgulandı.

Rusya’nın eski Dışişleri Bakanı Yevgeni Primakov’un 1998 yılında teklif ettiği "Rusya-Hindistan-Çin" üçgeninin oluşturulmasıyla AB ve ABD gibi güçlere karşı yeni bir güç dengesi oluşturulmasının planlandığı ifade edilen haberde, şunlar belirtildi:

"Üç taraflı görüşmenin ilki Haziran 2005’te Rusya’nın Vladivostok kentinde, ikincisi 2006’da St. Petersburg’daki G-8 zirvesinde yapıldı. Böylece, Rusya-Çin-Hindistan liderleri arasında son 2 yıl içinde 3 görüşme yapıldı.

Görüşme katılımcıları, ABD’ye karşı açık şekilde hiçbir açıklama yapmazken, görüşmeler genel olarak Washington muhalifi toplantılar şeklinde algılandı. Son olarak 3 ülke dışişleri bakanları arasında yapılan görüşmenin ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 3 ülkenin uluslararası politikanın ana konularında ortak görüşte birleştiğinin bir daha kanıtlanmış olduğunu söyledi." Kommersant, toplantıda kabul edilen nihai bildiride, uluslararası sorunların çözümünde BM ile bölgesel örgütlerin etki ve rolünün artırılmasının vazgeçilmez derecede önemli olduğunun vurgulandığı belirtilen haberde, "Bu bildirge, çok kutuplu dünya düzeninin siyasi altyapısını oluşturabilir" denildi.

Milliyet



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,148 µs