En Sıcak Konular

Bursa'da Aleviler ikiye bölündü

18 Kasım 2009 16:22 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen´in Dersim isyanı ile ilgili sözleri, Bursa´da yaşayan Alevileri ikiye böldü.

CHP´li Aleviler, Öymen´in istifa yerine geniş kapsamlı bir açıklama yaparak Aleviler´den yeniden özür dilemesini istedi. Bursa Tunceliler Derneği üyeleri ise Öymen´i istifaya çağırdı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen´in Dersim isyanı ile ilgili sözleri, seçim bölgesi Bursa´da Aleviler arasında fikir ayrılığına neden oldu. CHP İl binasında basın açıklaması yapmak isteyen ancak İl Başkanı Gürhan Akdoğan tarafından izin verilmeyen bir grup CHP´li Alevi, bugün parti binası önünde açıklama yaptı.CHP´li Aleviler adına konuşan CHP Gürsu İlçe Belediye Meclisi üyesi Orhan Sarıbal, Onur Öymen´in Dersim isyanı ile ilgili sözlerini bir gaf olarak nitelediklerini ve bu sözlerin kendilerine acı verdiğini belirtti.

Onur Öymen´in partiden istifa etmesini istemediklerinin ifade eden Sarıbal, ``Onur Öymen´in yani bizden birinin bireysel düşünce ve sözünden dolayı yaşadığımız üzüntü ve acıdır. İsteriz ki Aleviliğin temel öğretilerinden olan `incinsen de incitme´ anlayışından yola çıkarak Onur Öymen´in bireysel düşünce ve sözlerinin verdiği acının giderilmesi için gereğini yapmasını bekliyoruz´´ diye konuştu.

``BAŞBAKAN BU DURUMDAN NEMALANMASIN´´

CHP´li Alevilerin yaptığı basın açıklaması sırasında orada bulunan Bursa Tunceliler Derneği Başkanı Özkan Arslan ise Öymen´i hiç zaman kaybetmeden özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Arslan, ``Biz Dersimliler olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Yarın İstanbul´da toplanarak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Ancak bu konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın açıklamalarını dinliyoruz. Başbakan bu durumdan nemalanmasın. Samimiyse eğer ne bekliyor. Bu olay ile ilgili mezar yerlerimizi açıklasın o zaman´´ diye konuştu.

AA



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs