En Sıcak Konular

Gül'den eski yoldaşlarına övgü!

18 Kasım 2009 15:19 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve kurmaylarını kabul etti. Gül, SP'yi yakından izlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisini yakından takip ettiğini ve izlediği yapıcı siyaseti taktir ettiği belirtildi. Gül ile Kurtulmuş arasında 45 dakika süren görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti.

TANIŞTIRMADI BİLE
Cumhurbaşkanı Gül, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki Başkanlık Divanı üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Nezaket ziyareti olarak planlanan ve bir kaç defa program yoğunluğundan dolayı ertelendiği belirlenen kabül sırasında SP lideri Kurtulmuş, beraberindeki kurmaylarını Cumhurbaşkanı Gül'e tanıştırmadı. Çünkü Gül, bir zamanlar birlikte siyaset yaptığı eski arkadaşlarının tümünü tanıyordu. Sıcak ve samimi bir havada geçen görüşme sırasında Kurtulmuş, Gül'e,  'demokratik açılım' konusunda Saadet Partisinin görüş ve çözüm önerilerinin yer aldığı 'Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Projesi isimli kitapçığı sundu ve hat işlemeli bir tablo hediye etti.

SİYASET TARTIZDAN ŞİKAYET
Görüşme sırasında Kurtulmuş, partisinin açılım tartışmalarının kendilerinin daha önce ileri sürdüğü siyasetin yapısına ilişkin görüşlerinin haklılığını gösterdiğini söyledi. Açılım tartışmaları sırasında hemen tüm partilerin siyaset tarzlarıın ve üsluplarını yadırgadıklarını belirten Kurtulmuş, bu tavrın sorunları daha da derinleştirdiğini kaydetti.

KURUCU MECLİS ÖNERİSİ
Kurtulmuş, TSK ile Hükümet, Yargı ile hükümet, basın ile hükümet arasındaki gerginlikleri de örnek göstererek, kurumlar arısı sürtüşmeden yakındı. Sivil demokratik ve katılımcı, herkesin içinde yer alacağı bir Anayasa değişikliğinin şart olduğunu ve bu değişiklik ile geniş çaplı bir reform sürecinin yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "411 oyla yapılan Anayasa değişikliğinin  Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi göstermiştir ki, Anhayasa Mahkemesi TBMM'nin üzerinde adeta bir senato gibi bir konumdadır. Bunun için; halk tarafından seçilecek bir kurucu meclis tarafından Anayasa değişikliği yapılmalı ve bu bir referandum ile halk oyundan geçirilerek yürürlüğe sokulmalı" dedi.

TARZINIZI BEĞENİYORUM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasetçilerin daha yapıcı ve karşılıklı anlayış içinde hareket etmesi şeklindeki görüşe katıldığı ve Saadet Partisi'nin siyaset tarzının bu ilkeye uygun olduğunu belirttiği de öğrenildi. Gül'ün, yakından izlediği Saadet Partisi'nin ve Numan Kurtulmuş'un parlamento dışında olmalarına karşın, 'siyaset yapma tarzını beğendiğini' söylediği de öğrenildi.

internet haber



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs