En Sıcak Konular

'CHP geriye doğru bir süreç içerisinde'

18 Kasım 2009 13:53 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim isyanıyla ilgili sözlerinin hem CHP, hem de Türkiye açısından çok büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin kuruluşunun 125. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan Bakan Günay, girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) restore edilmek yerine yıkılıp yeniden yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Bende birçok şeyin yıkılıp yeniden yapılmasından yanayım ama ne yazık ki her şeyi çabucak yıkıp yerine yenisini yapamıyoruz. AKM'yi 2010 yılına çok büyük bir

proje ile yeniden hazırlayalım diye büyük bir gayret sarf edildi. Ama talihsiz bir yargı süreci oldu ve bu süreç neticesinde durdu" diye konuştu.

Günay, AKM'ye onarım projesi uygulayacaklarını ifade ederek, "Bende çevresindeki araziyle birlikte yeni ve daha görkemli bir AKM yapılmasını İstanbul'a daha çok yakışacağını düşünüyorum. Ama şuanda bu tartışmanın bize getireceği pratik bir yarar yok. Arkadaşlar onarımla ilgili bir çalışma yapıyorlar. Yargı sürecinden sonra önümüzü görmeye başlattıktan sonra projeyi başlatacağız. Eğer yargı süreci olmasaydı 6 ayda başlamış olacaktı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim isyanıyla ilgili sözlerinin sorulması üzerine ise Bakan Günay, "Çok talihsiz. CHP öyle gözüküyor ki 1970'lerde rahmetli Bülent Ecevit'in açtığı 'demokrat halkçı' parantezini kapatmış gözüküyor. Sayın Baykal ve Sayın Öymen ile birlikte tek partili dönemin o akılsızlığına, faşizan eğilimlerine doğru, geriye doğru bir süreç içerisinde" diye konuştu.

Ertuğrul Günay, Öymen'in açıklamalarını hem CHP, hem de Türkiye açısından çok büyük bir talihsizlik olarak gördüğünü ifade ederek, "AK Parti gibi hem geleneklerine hem de dünyanın gerçeklerine uygun bir biçimde Türkiye'yi yenileştirmeye çalışan bir hareketin karşısında demokrat, çoğulcu, batılı demokrasiyi benimsemiş ölçüler içerisinde bir muhalefet olsa Türkiye çok daha hızla ileriye yol alır" şeklinde konuştu.

Tunceli'nin isminin yeniden Dersim olması için bir yasa teklifi hazırlandığı iddialarının da doğru olmadığını belirten Günay, "Yasa teklifi yok ama vaktiyle böyle tarihi isimleri neden değiştirmişler bunu anlamak mümkün değil. Ben tarih ve arkeoloji ile uğraşıyorum. Her şeyin aslı güzel" dedi.

ajanslar



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs