En Sıcak Konular

41 yıllık CHP'li istifa etti

18 Kasım 2009 13:18 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim açıklamasına tepki gösteren CHP Tunceli Meclis Üyesi Hıdır Kulu, 41 yıldır üyesi olduğu partisinden istifa etti.

1968 yılından beri CHP gençlik kolları başkanlığı, 2 dönem il başkanlığı ve en son belediye meclis üyeliği görevinde bulunan CHP Meclis Üyesi Hıdır Kulu, Onur Öymen'in açıklamalarının Tuncelilileri ve Alevileri üzdüğünü belirterek partisinden istifa etti.

CHP'nin gelinen süreçte kimliğinden ve siyasal çizgisinden uzaklaştığını belirten Kulu, "Kürt sorununda açılım eksenli gelişen ve tarihsel toplumsal sorunlarımızın çözümüne ilişkin çözüm yaklaşımlarının çıkmasını beklediğimiz meclisimizde, çözüme katkı sunmasını beklediğimiz partimizin ve onun Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Kürt sorununa ve sorunun çözümüne ilişkin önerileri Dersimliler olarak bizleri son derece incitmiştir. Belediye Meclis üyeliği görevinde de bulunduğum partimin gelinen süreçte kimliğinden ve siyasal çizgisinden uzaklaştığını çok üzülerekte olsa izlemekteyim." dedi.

1937-38 Dersim harekatında halkın çok büyük acılar yaşadığını ve bunun toplumsal bilinç altında büyük yer edindiğini belirten Kulu,"Kürt sorununun çözümünde ders çıkarıcı bir rol oynaması gerekirken yöntem olarak benimsemediğimiz bir tarzın; şiddetin yol olarak gösterilmesi demokratım, sosyalistim ve insanım diyen hiç kimsenin yaklaşımı olamaz. Bu nedenle 41 yıl mücadele ettiğim ve emek harcadığım partimden sorumluluğum ve halkıma olan saygım nedeni ile ayrılmayı tarihi bir sorumluluk olarak görüyor ve istifa ediyorum." diye konuştu.

cihan



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs