En Sıcak Konular

"O tasarının altında İsrail'in pazarlığı var"

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail'de inşaat alanında faaliyet gösteren tek yabancı şirket olan Yılmazlar Grup'un yönetim kurulu başkanı Ahmet R. Yılmaz'a göre Olmert'in ziyareti kimilerinin iddia ettiği gibi rutin bir ziyaret değil.

Ahmet R. Yılmaz, İsrail'de 2005'te 400 İsrailli'yi geride bırakarak yılın işadamı seçildi. İnşaat alanında faaliyet gösteren tek Türk şirketin yönetim kurulu başkanı. Tel Aviv'deki tüm gökdelenlere o imza atıyor. Gazze'de konut projeleri üretiyor. Üstelik çalışmalarını işle sınırlamıyor. Filistin-İsrail barışına katkı sağlamak için iki taraftan oluşan bir futbol takımı oluşturdu. Takıma ay-yıldızlı forma giydirdi ve BM'den ödül aldı. İsrail'deki siyasileri yakından tanıyan işadamı Ahmet R. Yılmaz Olmert'in Türkiye ziyareti öncesi Türk yetkilileri uyarıyor: 'ABD'deki Ermeni tasarısını Yahudiler masaya getirdi. Bu bir koz, İran ve Suriye konusunda Türkiye'den askeri yardım istiyorlar. Olmert de bu bağlamda Türkiye'ye geliyor.'

Kongrede 43 Yahudi var

Ahmet R. Yılmaz 110. Amerikan Kongresi'nin Demokrat üye listesine dikkat çekiyor: Listede Temsilciler meclisinde 30, senatoda ise 13 Yahudi asıllı isim var. Bu da kongrenin toplam üye sayısının yaklaşık yüzde 20'si yapıyor. Oysa Yahudi asıllı Amerikalılar ABD'nin yüzde 2'sini oluşturuyor. Bu da kongrede büyük bir Yahudi ağırlığı olduğunu gösteriyor.

Zaten Ermeni soykırım ile ilgili kafa karışıklığı da burada devreye giriyor. Bu güne kadar ABD'de soykırım iddialarına karşı duran güç hep Yahudiler oldu. Böyle yoğun bir Yahudi nüfus barındıran kongrede bu gün nasıl oluyor da aynı Yahudiler iddialara ses çıkarmıyor sorusu akla geliyor.

Herşey destek için

Yılmaz zaten amacın da işi bu noktaya çekmek olduğunu söylüyor. İsrail'in Ermeni konusunda destek için fiyatı artırdığını ileri sürüyor ve Olmert de bu yüzden Türkiye'ye geldi, diyor: 'Amacı Suriye ve İran konusunda Türkiye'den askeri destek istemek. Türkiye ile uzlaşma sağlanırsa ABD'deki temsilciler meclisi hemen ortalığı yumuşatacak.' Yılmazlar Group 1993'ten beri İsrail'de faaliyet gösteriyor. Şu an inşaat alanında aktif olan tek yabancı şirket. Tel Aviv'deki tüm gökdelenlere onlar imza atıyor. Yeşil Hat içindeki bir çok noktada işyeri, alışveriş merkezi ve konut inşaatları yapıyorlar., Gazze'de de İsrail'den boşalan bölgeye Filistinliler için konut projeleri var. Projeye başlamak için Gazze'de tansiyonun düşmesini bekliyorlar. Yılmazlar yalnızca işe odaklı bir grup değil. Ahmet R. Yılmaz İsrail-Filistin barışına uzun süredir kafa yoruyor. İsrail'li siyasiler ile yakın ilişki içinde. İyi düzeyde İbranice konuşuyor ve İsrail'de kapalı kapılar ardında olanları biliyor.

BM ödüllü takım

Yıllardır bitmeyen İsrail-Filistin kavgasında bir barış umudu olur diye iki yıl önce iki tarafın oyuncularından oluşan bir takım kurmuş Yılmaz. Takıma ay-yıldızlı forma giydirmiş ve stadı da kırmızı-beyaza boyatmış. 'İsrail'de Türkiye'yi bizim temsil ettiğimize inanıyorum.'diyor. Yılmazlar'ın maddi kaynak sağladığı takım BM'den Barış Ödülü almış.

Nagehan Alçı



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs