Ablasından şok iddia: Ölmeden önce... | " /> Ablasından şok iddia: Ölmeden önce... | "/>

En Sıcak Konular

Ablasından şok iddia: Ölmeden önce...

18 Kasım 2009 12:24 tsi
Ablasından şok iddia: Ölmeden önce... Kapalı spor salonunda polislerin jop darbeleri ile öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Türkmen, kardeşinin öldürülmeden önce Albay Rıdvan Özden cinayeti ile ilgili bir haber yaptığını söyledi.

Rıdvan Özden cinayetinin Ergenekon davası kapsamında ele alınacağına dikkat çeken Meryem Türkmen, kardeşinin ölümünde de Ergenekon izi olabileceğini söyledi.

9 Ocak 1996'da Ümraniye Cezaevi'nde ölen iki tutuklunun cenazesini takip etmek isterken gözaltına alınan ve Eyüp Kapalı Spor Salonu'nda aldığı cop darbeleri sonucu hayatını kaybeden Metin Göktepe'nin ablası Meryem Türkmen, akıllarına takılan Ergenekon şüphesine dikkat çekti. Konuyla ilgili sorulara cevap veren Meryem Türkmen, "Metin, gerçeğin habercisiydi, nerede karanlık bir durum varsa onun üzerine giderdi. Muhalif bir gazeteciydi. Öldürülmeden çok kısa bir süre önce Albay Rıdvan Özden cinayeti ile ile ilgili manşetten bir haber yaptı. Rıdvan Özden'in eşi Tomriz Özden'in, 'Eşimi arkadaşları öldürdü.' açıklamalarını haber yaptı. Bu haber üzerine gazeteye ve Metin'e uyarı telefonları geldi. Arkasından Ümraniye Cezaevi'ndeki tutukluların öldürülmesi ile ilgili bir haber yaptı. Metin'in seçilmesi tesadüfi bir durum değildi. Öldürülmesinde bu iki haberin etkisi oldu." şeklinde konuştu.

Metin Göktepe'nin öldürülmesinin arkasında Ergenekon örgütü olup olmadığı ile ilgili soruya Meryem Türkmen, "Bana göre evet, öyle bir durum söz konusu olabilir. Böyle olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

"Davaya müdahil olacak mısın?" sorusuna Meryem Türkmen, "Buraya gelene kadar çok dava var. Buna müdahil olduk mu? Orhan Taşanlar Metin Göktepe cinayetinde birinci derece sorumlu olması gerekir, yargılanması gerekir. Bunu sağlayamadık. Mehmet Ali Aydın Akdemir var, o yargılanmadı. Soruşturmayı yürüten Savcı Erol Canözkan var, Mehmet İş bitiren var, Kemal Bayrak var. Bunları yargılatamadık. Çok inancım olsa Ergenekon davasına müdahil olmak isterdim. İnancım yok açıkçası. O dönemde Tansu Çiller Başbakan idi. 'Duvardan düştü' diyerek olayı karartmaya çalışmıştı. Somut deliller vardı ama emri verenler değil uygulayanlar, maşalar açığa alındı." dedi.

Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden, 1995 yılında, suikast silahı Kanas'la öldürüldü. Albay Özden'in ölümü resmi kayıtlara "PKK ile girdiği çatışmada şehit düştü." şeklinde girdi. Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ise 8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde yaşamını yitiren Orhan Özen ile Rıza Boybaş'ın Alibeyköy'de yapılacak cenaze törenini izlemekle görevliydi. Yoğun polis ablukasının olduğu Alibeyköy'de 500'ün üzerinde kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Metin Göktepe de bulunuyordu. Göktepe, diğer gözaltına alınanlarla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürülmüş, bir süre sonrası cesedi, spor salonunun büfesinin yanında bulunmuştu.

cihan



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs