En Sıcak Konular

STK'lardan Olmert'e protesto

0 0 0000 00:00 tsi
MAZLUMDER ile bazı sivil toplum örgütleri, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye ziyaretini Kızılay'da ayrı ayrı düzenledikleri eylemlerle protesto etti. 

Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan MAZLUMDER üyeleri, ''İşgale son, Filistin'e özgürlük'', ''Filistin halkı yalnız değildir'' yazılı Türkçe ve İsrail'i protesto eden İngilizce dövizler taşıdı. Dernek üyeleri, kan görüntüsü verilmiş kırmızı boyalı giysileri yere serdi.

MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı Emrullah Beytar, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptıklarının ''zulüm'' olduğunu söyledi. İsrail'in yaptıklarına dünyanın sessiz kaldığını savunan Beytar, ''zulümlerin sorumlusu'' olarak gösterdiği İsrail Başbakanı Olmert'in Türkiye ziyaretinin, doğru olmadığını ve onu Türkiye'de istemediklerini ifade etti. Açıklamanın ardından MAZLUMDER üyeleri, dağıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ PROTESTOSU

Daha sonra anıt önüne gelen DİSK, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası ile Özgürlük ve Demokrasi Partisi üyeleri de Olmert'in Türkiye ziyaretini protesto etti.

İsrail aleyhinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Osman Özyurt, ziyaretin, bölge halkları için önümüzdeki dönemde yapılacak operasyonların bir işareti olduğunu iddia etti. İsrail'in kurulduğu günden beri ''ABD emperyalizminin'' sözcülüğünü yaptığını öne süren Özyurt, ziyaretin önümüzdeki günlerde karanlık gelişmelerin habercisi olacağını savundu. Özyurt, Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, ''Bir kez daha ilan ediyor, hepimiz Lübnanlıyız, hepimiz Filistinliyiz diyoruz'' dedi.

Özyurt, hükümetin İsrail'le yapılan tüm anlaşmaları iptal etmesini istedi.

 
haber7



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs