En Sıcak Konular

Bütün ETÖ'cüler toplanmış!

18 Kasım 2009 11:17 tsi
Bugün Washington'da ilginç bir Ergenekon etkinliği var. İşin içinde Ergenekoncuların yeni gözdesi Jenkins var, Çağaptay var, Arı Vakfı var...

Millete ve demokrasiye karşı komplolar kurmakla suçlanan sivil ve asker şahısların yargılandığı Ergenekon davasını sulandırmaya çalışan bazı çevreler, son dönemlerde Genelkurmay'dan sızan andıçlar sebebiyle çok konuşulan 'kara propaganda'yı Washington'a taşıyor.


Ergenekon davasını AK Parti'nin muhaliflerini sindirme teşebbüsü gibi sunan raporuyla tanınan gazeteci-analist Gareth H. Jenkins, bugün ABD Temsilciler Meclisi'nde Arı Vakfı'nın (ARI Foundation) sponsorluğuyla düzenlenen bir etkinlikte konuşuyor. Organizeyi, neo-con çevrelerle yakın ilişkileri olduğu öne sürülen Türkiye kökenli Arı Vakfı'nın Washington temsilciliği üstlenmiş bulunuyor.
'Ergenekon davası ve Türkiye'deki siyasî durum' konulu toplantının oturum başkanlığını İsrail sağına yakın düşünce kuruluşu Washington Enstitüsü'nün (WINEP) uzmanlarından Dr. Soner Çağaptay'ın asistanı Yurter Özcan yapacak. Arı Vakfı'yla da bağlantılı olan Yurter Özcan, AK Parti hükümetine ve Ergenekon davasına muhalif çizgisiyle ve muayyen Türk askerî çevreleriyle yakınlık kurma gayretleriyle bilinen Çağaptay'la ortak çalışmalara imza atıyor. Özcan'ın Amerika Atatürk Cemiyeti'nin (ASA) önderliğinde 15 Şubat'ta Beyaz Saray'ın önünde yapılan AK Parti ve Fethullah Gülen karşıtı mitinge katılan göstericiler arasında olduğu bildiriliyor.

Söz konusu mitingi düzenleyen ve katılan çevrelerden bazı kimseler, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 27 Nisan 2007'deki e-muhtıradan birkaç ay önce Washington'daki Türk Büyükelçiliği'nde yaptığı konuşma esnasında 'Kurtar bizi paşam!' türü sloganlar atmışlardı. Aynı çevrelerin anti-demokratik 28 Şubat sürecinin aktif generallerinden Çevik Bir'i de Washington ziyaretlerinde benzer şekillerde kışkırttığı kaydediliyor. Gareth Jenkins, bugün Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu'na (SAİS) bağlı Orta Asya-Kafkas Enstitüsü'nde 'Retorikten Gerçeğe: Türkiye'nin geleceğine dair ihtimaller ve AKP'nin baskıcı eğilimleri' konulu bir foruma da katılacak. Ergenekon'u sulandıran lobinin yeni gözdelerinden Jenkins, birçok uzmanın taraflı bulduğu Ergenekon raporunu bu enstitünün finansmanı ile yapmıştı. Enstitünün başkanı Dr. Frederic Starr ile araştırma direktörü Dr. Svante Cornell, bazı Kafkas ve Orta Asya ülkeleriyle akçeli işleri olduğu iddiasıyla akademik çevrelerde sıkça eleştirilere maruz kalıyor.

ARI HAREKETİ LİDERİ REDDETTİ; AMA...

Zaman'a konuşan Arı Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Ural Aküzüm, Washington'daki toplantıyı kendileri değil, ABD'deki Arı Vakfı'nın organize ettiğini savundu. Ergenekon davasının demokrasi açısından faydalı olacağını ve asker-sivil ilişkilerinin normalleşmesine katkıda bulunacağına inandıklarını dile getiren Aküzüm, Türkiye'deki bazı çevrelerin davada hukuku aşan durum olduğuna dair endişeleri bulunduğunu ifade etti. Toplantıdan haberdar olduğunu da kaydeden Aküzüm, ''Ergenekon'u savunmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Sivil-asker ilişkilerinin olması gerektiği hale gelmesini savunan liberal demokratik bir kurumuz.'' diye ekledi. Ancak, Arı Vakfı'nın internet sitesinde, Arı Hareketi ile yakın işbirliği halinde çalıştıkları ifade ediliyor.

Kaynak: Zaman



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,723 µs